محمود دولت‌آبادی با اشاره به برپایی نمایشگاه آثار هنرمندان با موضوع «خروس» گفت:

 این پرنده در فرهنگ ایران‌زمین بار اسطوره‌ای دارد. در یکی از کتاب‌هایم با عنوان «تا سر زلف عروسان سخن» نیز به جایگاه آن اشاره‌ای کرده‌ام.

 

به گزارش ایسنا، این نویسنده اظهار کرد: در این کتاب، یکی از پادشاه‌های اسطوره‌ای در کوهستان توسط فردی کشته می‌شود. پدر او برای اطلاع از اتفاقات به آنجا می‌رود و در راه به چند حیوان برمی‌خورد، وقتی می‌بیند تعدادی مرغ توسط خروس اداره می‌شود به دستیارانش می‌گوید این پرنده را بگیرید و بیاورید، زیرا پرنده‌ی مسؤول و غیرتمندی است.

 

نویسنده کلیدر ادامه داد: در همان سفر نیز خروس هنگام رفتن جغد، آواز می‌خواند و پدر شاه به او می‌گوید اگر پسرم زنده باشد تو خوش‌یمن هستی و اگر از بین رفته باشد، تو را بدیُمن اعلام می‌کنیم. بعدتر خروس را به‌عنوان نماد اقتدار، مدیریت، مسؤولیت و نگهداری از تعدادی پرنده ماده انتخاب می‌کند.

 

این‌گونه اعلام شده که استقبال از نمایشگاه «خروس» باعث شده گالری «شکوه» با جابه‌جایی برخی برنامه‌هایش زمینه تمدید آن تا سوم آذرماه را فراهم کند.

 

بهنوش فروتن – مدیر گالری شکوه – که نمایشگاه‌گردانی نمایشگاه «خروس» را نیز برعهده دارد، گفت: ارائه یک سوژه بومی از منظر هنرمندان مدرنیست، رئالیست و نیز معاصر به مذاق بسیاری از هنردوستان خوش آمد و خوشبختانه در کنار استقبال گسترده، با فروش ۱۷ اثر از منظر فروش هم با موفقیت روبه‌رو شد.

 

او ادامه داد: این نمایشگاه نقدهای خوب هنری و حتی اجتماعی گرفت. فصل مشترک این تحلیل‌ها این بود که چنین رویدادهایی زمینه‌ساز جلب توجه اقشار مردم به گالری‌ها می‌شود، ضمن این‌که نگرش نسل‌های مختلف می‌تواند نوعی تطبیق و تفسیر زیبایی‌شناسی هنری را فراهم آورد که همه این‌ها موجب خوشحالی و افزون شدن انگیزه ماست.

 

در نمایشگاه «خروس» که از ۱۵ آبان آغاز به کار کرده است، آثار ۲۱ هنرمندان مانند نورالدین زرین‌کلک، بهرام دبیری، عنایت‌الله نظری نوری، سیاوش مظلومی‌پور، عطاالله ذی‌نوری، بهمن نیکو، محمدعلی ترقی‌جاه، محمد طباطبایی، لیلا ویسمه، آناهیتا درگاهی، آیدین قشلاقی، هومن بیات، حمید اندرز، محمد ترقی جاه، فرشید شیوا، شمس‌الدین غازی، حمیدرضا جهانی، احد وطنی، بهنوش فروتن و کامیل رولدی رودریگوئز روی دیوار رفته است.

 

علاقه‌مندان می‌توانند برای دیدن این نمایشگاه تا سوم آذرماه هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، شماره ۱۹ مراجعه کنند. 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *