توصیه اصلاحطلبان به رییسجمهور درباره انتخابات ۹۶ روحانی بگوید میآید
محمدرضا خاتمی، از فعالین سرشناس و موثر جریان اصلاحات است که روز گذشته به بیان تحلیل خود از وضعیت جاری سیاست در ایران پرداخت. او در گفتوگویی که روز گذشته داشت مانند چند چهره شاخص دیگر اصلاحطلب پرده از یک نگرانی برداشت. آنها نگرانند که روحانی رقیب جدی در انتخابات نداشته باشد و این امر باعث شکل گرفتن یک انتخابات کمرونق باشد. با خروج زودهنگام احمدینژاد از گردونه رقابتهای انتخاباتی حالا اصلاحطلبان منتظر دود سفید از اردوگاه رقیب هستند تا شاید کاندیدای کاریزماتیک و واحد آنان بتواند یک رقابت پرشور و سالم با رییسجمهور را رقم بزند و مردم ترغیب شوند تا در انتخابات شرکت کنند. اصلاحطلبان به خوبی میدانند رمز پیروزیشان در مشارکت بالای مردمی است. هرگاه مشارکت مردم بالا بوده و آرای خاکستری وارد میدان شدهاند نامزدهای اصلاحطلب نیز شانس بیشتری برای پیروزی پیدا کردهاند. در کنار این نگرانی آنها یک دغدغه دیگر هم دارند. چندی پیش بود که پس از شایعاتی درباره بیمیلی حسن روحانی، برای کاندیداتوری، مسیح مهاجری مدیرمسوول روزنامه جمهوری اسلامی در مصاحبهای این بیرغبتی را تایید کرد اما گفت که رییسجمهور بالاخره برای کاندیداتوری در انتخابات راضی شده و به تصمیم قطعی رسیده است. با این حال دیروز محمدرضا خاتمی این نگرانی را بهگونهای دیگر بیان کرد. او اعلام کرد «تنها چیزی که یک مقدار اصلاحطلبان را مردد کرده این است که تصمیم آقای روحانی نمیدانند چیست.» این همان بحثی بود که از ماهها قبل به این سو مطرح شده و رییسجمهور همچنان درباره آن سکوت کرده است. درخواست اصلاحطلبان از روحانی این است که تصمیم نهایی خود مبنی بر اعلام کاندیداتوری را سریعتر اعلام کند. محمدرضا خاتمی این مساله را اینگونه بیان کرد: «انشاءالله زودتر تصمیم شان را اعلام کنند. به نظر من تصمیمشان به آمدن در انتخابات است اما لازم است که این موضوع صریحتر و روشنتر عنوان شود و این تردید کوچک هم کنار برود.»
انسجام عملیاتی
نایبرییس مجلس ششم گفت: ما اصلاحطلبان در درون ممکن است دیدگاه، سلیقه و نظرات مختلفی داشته باشیم اما در عمل به انسجام، وحدت و اجماع میرسیم. محمدرضا خاتمی، نایبرییس مجلس ششم در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز در رابطه با انتخابات ۹۶ گفت: نگرانی من نسبت به انتخابات پیشرو این است که انتخابات پر شوری نباشد، زیرا آقای روحانی کاندیدای شناخته شده و مورد تایید همه اصلاحطلبان و بخش قابلتوجهی از حتی نیروهای اصولگرا هستند. اما متاسفانه در طرف مقابل یک نیرویی که به اندازه کافی عرضاندام کند و رقابت را رقابت پرشوری کند نداریم و این نگرانی را ایجاد میکند که مشارکت مردمی کم شود به خصوص در شرایط امروز جهانی که این مشارکتها برای ما ارزشمند است.
دعا برای اصولگرایان
وی در ادامه گفت: من دعا میکنم که جناح اصولگرا بتوانند متحد شوند و یک کاندیدایی در حد ریاستجمهوری عرضه کنند تا ما یک رقابت خیلی خوبی داشته و نتیجهاش به نفع مردم باشد. خاتمی ادامه داد: اصولگراها هنوز تاوان حمایت خودشان از آقای احمدینژاد را میپردازند و تا زمانی که یک ارزیابی کامل از عملکردهای خودشان نداشته باشند و مسوولیت آن زمان را در آن حدی که بوده بپذیرند به نظرم قادر نخواهند بود به یک جمعبندی خوبی برسند. از آن طرف هنوز در درون آنها نه فقط در اصول، بلکه در شیوه و روشهای دیگر هم اختلافنظرات زیادی وجود دارد. در درون اصلاحطلبان ممکن است دیدگاه، سلیقه و نظرات مختلفی داشته باشیم اما در عمل به انسجام، وحدت و اجماع میرسیم. با این شرایط این امکان را نمیبینیم که اصولگرایان بتوانند با یک کاندیدای قوی وارد عرصه شوند. نایبرییس مجلس ششم در رابطه با حمایت اصلاحطلبان از روحانی گفت: اصلاحطلبان بارها در سطوح و دیدگاههای مختلف گفتند که در انتخابات آینده کاندیدایشان آقای روحانی خواهد بود. امیدوارم آقای روحانی با اراده قوی و برنامه کاملا منسجم هر چه زودتر حضور خودشان را اعلام کنند تا تکلیف همه در این میان روشن شود. تنها چیزی که یک مقدار اصلاحطلبان را مردد کرده این است که تصمیم آقای روحانی نمیدانند چیست. انشاءالله زودتر تصمیمشان را اعلام کنند. به نظر من تصمیمشان به آمدن در انتخابات است اما لازم است که این موضوع صریحتر و روشنتر عنوان شود و این تردید کوچک هم کنار برود.
تعامل دولت و مجلس
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روحانی در دور دوم انتخابات رای بیاورد به نظرتان تعامل دولت با مجلس چگونه خواهد بود، افزود: با شناختی که از مجلس دارم کاملا آماده همکاری و همراهی با دولت است. نمونهاش در همین رای اعتمادبه سه وزیری است که مورد غضب مجلس قبلی قرار گرفته بودند اما مجلس جدید با اتحاد اصولگراها و اصلاحطلبان رای دادند. مجلس امروز ممکن است از تجربه بالایی برخوردار نباشد اما دلسوز است و امور مملکت را میخواهد به سر و سامان برساند و پشتیبان قوی دولت است. گاهی اوقات شاهد این هستیم که بعضی ارکان دولت نسبت به مجلس مقداری کم لطفی دارند، انگار درصدد این هستند که داخل مجلس یار بکشند، انگار جناحبندیهای خاص طرفدار دولت و اصلاحطلب میخواهند ایجاد کنند. این به سود هیچ کس نیست. نایبرییس مجلس ششم در پایان گفت: اراده آقای روحانی این است که مجلس منسجم و محکم است انشاءلله ارکان زیرمجموعه به این نکات توجه کنند که نیازمند یک فراکسیون منسجم و قوی هستیم تا همه کسانی که طرفدار برنامههای دولت هستند در آن مشارکت کنند و اگر این اتفاق بیفتد دوره آینده آقای رییسجمهوری در چینش کابینه و پیشبرد برنامههای خود دست خیلی بازی خواهد داشت. ایسکانیوز