کشور را ته دره بردید روز گذشته هم معاون اول رئیسجمهور به این موضوعات اشاره کرد. اسحاق جهانگیری با بیان اینکه انگار پیشرفت کشور عدهای را آزار میدهد، تصریح کرد: وقتی میگوییم در فلان مساله رشد داشتهایم، عدهای عزا میگیرند، چون فکر میکنند این کار به اسم گروه خاصی خواهد بود، در حالی که این مربوط به جمهوری اسلامی است
آرمان- یاسمین طالقانی: آغاز شد؛ دیگر مانند قبل نیست که یاران روحانی با ارائه آمار و اطلاعات درست به تکذیب آنچه بپردازند که مخالفان دولت سعی در القای آن به جامعه داشتند؛ فصل افشای هویت مخالفان دولت است؛ فصل افشای دستانی است که با سیاستهای دولت یازدهم از رسیدن به بیت المال کوتاه شد. در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم بود که آمارهایی از میراث دولت قبل منتشر شد، میراثی که برای روحانی و مردانش در پاستور باقی مانده بود، میراثی که شامل بدهیهای زیاد، قوانین خاص، پرداختهای غیرمتعارف و بذل و بخششهای زیاد و… بود. مردان روحانی در چنین شرایطی برنامه خود را برای اصلاح میراث دولت قبل تنظیم کردند و آگاه بودند با موانع زیادی از سوی کسانی مواجه خواهند شد که عملکرد دولت گذشته برای آنها دارای منافع زیادی بود. مردان روحانی به ویژه بخش اقتصادی دولت بیاعتنا به فشارها سعی در عادی کردن شرایط کشور کردند. حجم اشتباهات دولت آن اندازه زیاد بود که هنوز و پس از گذشت بیش از ۳ سال از عمر دولت یازدهم تمام آن بخشها اصلاح نشده است. ۱۱ آبان بود که رئیسجمهور در مراسم معرفی ۳ وزیر به مجلس اظهار داشت:«دولت یازدهم در آغاز فعالیتش با مشکلات بزرگی روبهرو بود که شاید بتوان نام آنها را بحران نامید. هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز دولت کشور با تورم بیش از ۲۳ درصد روبهرو باشد، در حالی که در آغاز این دولت، کشور با تورم ۴۰ درصد روبهرو شد همچنین هیچ دولتی بعد از جنگ تحمیلی نبوده که در آغاز کار کشور با رشد منفی روبهرو باشد، در حالی که دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که با ۸ فصل رشد منفی روبهرو بود.» و وزیر اقتصاد هم در ۶ دی تصریح کرد:«دولت قبل با وجود درآمد نفتی ۸۰۰میلیارد دلاری و فروش بنگاههای دولتی به مبلغ ۱۵۰هزار میلیارد تومان چیزی برای دولت یازدهم در صندوق ذخیره باقی نگذاشت و ۶۰۰هزار میلیارد تومان برای دولت جدید بدهی بهوجود آورد.»
انگار پیشرفت کشور عدهای را آزار میدهد
روز گذشته هم معاون اول رئیسجمهور به این موضوعات اشاره کرد. اسحاق جهانگیری با بیان اینکه انگار پیشرفت کشور عدهای را آزار میدهد، تصریح کرد: وقتی میگوییم در فلان مساله رشد داشتهایم، عدهای عزا میگیرند، چون فکر میکنند این کار به اسم گروه خاصی خواهد بود، در حالی که این مربوط به جمهوری اسلامی است. اسحاق جهانگیری اظهار کرد: وقتی مثلا گفته میشود طبق آمار بانک مرکزی ۷/۴ و طبق مرکز آمار ۶/۴ درصد در ۶ ماه گذشته رشد داشتهایم، آقایی که اصلا معنی رشد را نمیداند، میگوید این رشد برای نفت است و عربستان بیشتر باید به آن افتخار کند. وی ادامه داد: مگر مقام معظم رهبری نفرمودند که به آمار رسمی کشور اشکال وارد نکنید. خدا شاهد است که اگر من یا آقای رئیسجمهور اطلاع داشته باشیم چه کسانی این آمار را تهیه میکنند یا به آنها دستوری بدهیم. دستگاههای رسمی آمار را اعلام میکنند. جهانگیری یادآور شد: همین مرکز آمار گفته است که رشد کشور منهای نفت ۴/۳ درصد بوده است، یا در صنعت بالای ۴ درصد و در کشور بالای ۵ درصد رشد اعلام شده. این آمار باید انسان را خوشحال کند که کشوری که از رکود تورمی رنج میبرده، به این ارقام رسیده، اما عدهای میگویند برای زندگی مردم اتفاقی نیفتاده است. وی در ادامه تاکید کرد: به کسانی که انتقاد میکنند باید بگوییم سیاست شما همان بود که فضای اقتصادی کشور را به پرتگاه رساندید و نیروهای انقلاب را مقابل هم قرار دادید. شما کشور را به ته دره بردید و ما آن را چند پله از ته دره بالا آوردهایم، اما هنوز در دره است. آمار تورم، رکود و درآمد سرانه مردم در سال ۹۱ آنقدر بد بوده که هرچه تلاش میکنیم نمیتوانیم خرابکاری آقایان را جبران کنیم. معاون اول رئیسجمهور اضافه کرد: عدهای تمام هدفشان را گذاشتهاند که چگونه میتوانیم اعتماد و امید را از مردم بگیرند. چون میدانند امید مردم بزرگترین سرمایه جمهوری اسلامی ایران است و وقتی مردم ناامید شوند ممکن است دست به هر کاری بزنند.
از زمان بستن قرارداد هواپیما، عدهای عزا گرفتند
جهانگیری با گلایه از برخی دستگاهها و رسانهها افزود: برخی رسانهها که از پول بیتالمال استفاده میکنند، به گونهای تیتر میزنند که اگر مجموعهای در خارج از کشور میخواست کاری کند که مردم مایوس شوند به این خوبی نمیتوانست. اگر به فکر انتخابات هم هستند، باز این نوع رفتار به مصلحت شخصی و گروهیشان نیست، چون مردم بالاخره متوجه امور هستند. وی با اشاره به توافق هستهای و برجام خاطرنشان کرد: در سیاست خارجی ممکن است در دو جای برجام هم اشتباه باشد. اگر دست ما بود که همه برجام را بنویسیم، به گونهای مینوشتیم که برخی از مخالفانمان نابود شوند ولی این توافقی بود که بین ایران و ۶ قدرت جهانی صورت گرفت. با این حال هیچ کشور خارجی نیست که به خاطر برجام به ما تبریک نگوید. حتما آمریکاییها در این زمینه دشمنی و شیطنت میکنند. اما ما نباید از این اتفاق خوشحال باشیم، بلکه باید با دنیا تعامل کنیم و نگذاریم آمریکا بتواند سیاستهایش را اجرایی کند. معاون اول رئیسجمهور همچنین بیان کرد: از روزی که گفته شد قرارداد هواپیما بستهایم عدهای عزا گرفتند. تا کی ملت ایران باید تحقیر میشد و هواپیماهای درجه دو را از ضعیفترین کشورها میگرفت. ما برای این هواپیماها تنها ۱۵ درصد پول دادهایم و ۸۵ درصد باقیمانده قرار است از محل بلیطی که فروش میرود برگردانده شود که این دستمریزاد دارد. وی در بخش دیگری با بیان اینکه تا الان بیش از ۱۹ هزار واحد صنعتی موفق شدهاند از منابع بانکی وام بگیرند و وارد چرخه تولید شوند، اظهار کرد: کار خوب وزارت صنعت این است که نظارت میکند این پولها تبدیل به تولید، اشتغال و راه افتادن واحد تولیدی شود. برخی دوستان و معاونان وزارتخانه و خود آقای وزیر در این زمینه دائمالسفر شدهاند و در حال پیگیری هستند. وی در بخش دیگری از صحبتهای خود عنوان کرد: بر اساس گزارش ۹ ماهه گمرک ۳۲ درصد رشد وزنی صادرات داشتهایم که از نظر ارزشی ۹ درصد رشد در صادرات غیرنفتی بوده است و اگر با همین شیب حرکت کنیم به بخش قابل توجهی از هدفمان دست پیدا میکنیم.