نایب رئیس مجلس: آستانقدس نباید از مالیات معاف باشد
علی مطهری نایبرئیس مجلس در سخنانی در کنگره حزب همبستگی با اشاره به سالگرد درگذشت مرحوم هاشمیرفسنجانی گفت: «مرحوم هاشمی جایی که احساس کرد جامعه راه انحرافی را میرود، ایستاد و آگاهیبخشی کرد و اجازه نداد این اتفاق بیفتد و در نهایت پیروز شد. بالاخره صحنه جامعه را برگرداند و عوض کرد و کاری کرد که جریان حاکم در سال ۹۲ کنار رفت».
به گزارش «ایسنا» او افزود: «باید برداشت درست از اصل ولایت فقیه داشته باشیم. ولایت فقیه تعطیلی عقل نیست که یک نفر فکر میکند و بقیه عمل میکنند بلکه همه باید فکر کنند و همه اظهار نظر کنند و در نهایت حکم ولایت فقیه ملاک باشد؛ بنابراین جایی که خطایی رخ میدهد، باید حرفمان را بزنیم. این نیست که صرفا ساکت باشیم و تملق و چاپلوسی کنیم».
نامه هاشمی در سال ۸۸ به رهبری
سند افتخار است
مطهری در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: «جایی که احساس میکنیم خطایی رخ میدهد باید وارد شویم. نامهای که هاشمیرفسنجانی در سال ۸۸ به رهبری نوشتند، به نظرم سند افتخاری است که ایشان تأکید کردند اگر از اینجا جلویش را نگیریم، نمیتوانیم کاری کنیم».
نایبرئیس مجلس با بیان اینکه «در شرایط امروز و بعد از حوادث اخیر مجلس و دولت نباید حالت انفعال پیدا کنند»، گفت: «اگر لازم است فعلا قیمت بنزین افزایش یابد و از این منبع اصلاحات اقتصادی انجام شود. اینطور نباشد که بعد از چند تا شلوغی همه بگویند بنزین افزایش پیدا نمیکند و یارانه کسی قطع نمیشود».
او ادامه داد: «در حال حاضر در مجلس و دولت فضای خوبی حاکم نیست. انفعالی عمل میکنند؛ در مجلس هم گفتم یکی از آفتهای این مسئله این است که ممکن است عدهای تصور کنند با دو تظاهرات میتوانند تصمیمات را تغییر دهند».
ریشه این حوادث بیشتر جنگ قدرت است
مطهری همچنین با اشاره به ریشه اینگونه اتفاقات گفت: «ریشه این حوادث بیشتر جنگ قدرتی است که بین مسئولان کشور وجود دارد؛ اگر به تبلیغات زمان انتخابات برگردیم، متوجه میشویم در آن زمان هم رفتاری که آقای قالیباف و آقای روحانی داشتند و کمتر از آن رفتاری که آقای رئیسی داشت، در روح و روان مردم تأثیر خود را برجای گذاشته است؛ اینکه بگوییم این سه هزار میلیارد یا هشت هزار میلیارد را چه کسی برد یا چه کسی خورد، شاید درست نباشد و ممکن است خیلی از این موارد و اختلاسهایی که نام برده میشود، معوقات بانکی باشد؛ در واقع دزدی نشده، اختلاسی نشده؛ باید بروند پول را برگردانند».
او همچنین به ضرورت بهرسمیتشناختن حق اعتراض در کشور اشاره کرد و گفت: «امروز پا را یک گام فراتر گذاشتهایم. سال ۸۸ کسی جرئت نمیکرد، اما امروز میبینیم هم اصولگرایان و هم اصلاحطلبان حق اعتراض را قبول دارند اما اصلاحطلبان همان موقع هم میگفتند».
باید اعتراض را در جمهوری اسلامی
به رسمیت بشناسیم
مطهری افزود: «باید اعتراض را در جمهوری اسلامی به رسمیت بشناسیم و این به معنی براندازی و مخالفت با ولایت فقیه نیست. ما هم مانند بقیه کشورها باید اجازه دهیم مردم در یک فضا و مکان مناسب کار خود را انجام دهند. نباید از شعاردادن مردم و توهین مردم به مقامات بترسیم».
او ادامه داد: «نباید جوانان و دانشجویان را به انقلابی و غیرانقلابی و ارزشی و غیرارزشی تعبیر کنیم. باید بگوییم همه انقلابی هستند. امام جوانان مشروبخور را به تظاهرات شاه کشاند و کمکم اینها متحول شدند؛ تحولات روحی پیدا کردند و حتی به جبههها رفتند. آن قدر مردم را دستهبندی و خطکشی نکنیم».
مطهری با بیان اینکه در این اعتراضات شاهد عدم حضور معترضان ۸۸ بودیم، گفت: «شعارهایی از سنخ شعار ۸۸ نداشتیم و به این دلیل است که اتهاماتی که میزنند که برانداز و ضدانقلاب هستند، غلط است. باید نگاهشان را به معترضان ۸۸ تغییر دهند».
این عضو هیئترئیسه مجلس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «شهید مطهری یک اصل کلی را مطرح کردهاند که روحانیون نباید پست اجرائی دولتی بگیرند مگر در شرایط اضطرار. اینکه روحانیت را مسئول توزیع مرغ و تخممرغ و گوشت کنیم، کار درستی نیست؛ روحانیت باید به کار خودش بپردازد».
امام به شدت هشدار میداد
که نظامیان باید از سیاست خارج شوند
او با تأکید بر فارغشدن نظامیان از سیاست و اقتصاد گفت: «امام بهشدت هشدار میداد که نظامیان باید از سیاست خارج شوند. یک بار یکی از فرماندهان سپاه درباره اتفاقی در مجلس اظهارنظر کرده بود. امام با تندی گفت به سپاه چه مربوط که در مجلس چه میگذرد؟