.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این اثر که در موزه کتاب و میراث مستند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نگهداری میشود در تاریخ ۶ اسفند ماه سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به شماره ۱۴۴۸ در فهرست آثار ملی منقول به ثبت رسیده است.
مراحل ارزیابی اصالت اثر و تکمیل شناسنامه ثبتی آن توسط هنرمندان و صاحبنظران حوزه مجسمهسازی و فرزند استاد صدیقی صورت گرفت و نهایتا مراتب ثبت اثر در تاریخ ۱۵ اردیبهشتماه سال جاری پس از انجام تشریفات قانونی به استانداری تهران و وزارتخانههای اقتصاد و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و سایر سازمانها و مراکز ذیربط ابلاغ شد.
این اثر ارزشمند در سال ۱۳۱۳( هشتاد و شش سال پیش)، توسط استاد ابوالحسن صدیقی خلق و پس از آن در سرسرای ساختمان قدیم و تاریخی کتابخانه ملی ایران واقع در خیابان سیتیر نصب شد که با انتقال ساختمان کتابخانه ملی، در حال حاضر در محل موزه کتاب و میراث مستند ایران واقع در ساختمان جدید کتابخانه ملی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
ابعاد این سردیس ۵۰ در ۲۶ با ارتفاع ۷۰ سانتیمتر بوده و جنس عمده آن از گچ فرنگی پتینه شده ساخته شده است و در پایین آن امضای استاد و تاریخ ساخت وجود دارد.
«استاد ابوالحسنخان صدیقی» (زاده ۱۳ مهرماه ۱۲۷۳- درگذشت ۲۰ آذرماه ۱۳۷۴ خورشیدی)، نقاش و مجسمهساز برجسته ایرانی و از شاگردان «کمالالملک» بود. از آثار وی میتوان به تندیس «فردوسی» در میدان فردوسی تهران، تندیس «حکیم عمرخیام نیشابوری» در پارک لاله، تندیس «یعقوب لیث صفاری» در زابل، تندیس «نادرشاه افشار» در آرامگاه نادر و طراحی چهره «ابنسینا» اشاره کرد.
* اهدای منابع الکترونیکی به کتابخانه ملی
اداره کل فراهمآوری و حفاظت از آثار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با درنظر گرفتن محدودیت فعالیتهای حضوری به دلیل تداوم شرایط کرونایی در ماههای گذشته، اهدای منابع الکترونیکی را در دستورکار خود قرار داد. به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، به این ترتیب امکان اهدای منابع الکترونیکی با مهیا ساختن زیرساختهای لازم این مهم فراهم میشود و افراد میتوانند از طریق مبادی ارتباطی که متعاقبا طی فراخوانی اعلام میشود، منابع الکترونیک خود را به راحتی در اختیار اداره کل فراهمآوری و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران قرار دهند. در ادامه این فرآیند شاهد واسپاری منابع الکترونیکی شامل انواع منابع غیرکتابی از جمله پادکست و کتاب گویا خواهیم بود.
این اقدام اداره کل فراهم آوری و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از ابتدای تیرماه آغاز خواهد شد و پس از ارسال منابع به این اداره کل، آثار، گردآوری و نگهداری دائم میشوند. البته ضمن رعایت قانون کپی رایت برخی از منابع در وبسایت سازمان برای استفاده علاقهمندان، بارگذاری و منتشر میشوند و آثار دیگر فقط در تالار رقمی کتابخانه ملی ایران نگهداری خواهند شد.
بر اساس تازهترین آمار منتشر شده از سوی این اداره کل، در سال گذشته ۵۰۰ هزار منبع به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهدا شد. همچنین اداره کل فراهمآوری ۳۰۰هزار منبع در قالب مبادله و اهدا در میان کتابخانههای مناطق کم برخوردار توزیع کرد. در همین مدت ۳۰هزار منبع غیرکتابی به کتابخانه ملی ایران ارسال شدند که ۲۵هزار مورد آنها پایاننامههای الکترونیکی هستند.