پیکر اسماعیل سعادت در قطعه نامآوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
به گزارش ایسنا، مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری این مترجم، زبانشناس و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی روز پنجشنبه، ۱۳شهریورماه، در قطعه نامآوران بهشت زهرا برگزار شد . در این مراسم علاوه بر اعضای خانواده، محمدرضا نصیری، عضو وابسته و دبیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی، موسی اسوار، دیگر عضو پیوسته فرهنگستان، آمنه بیدگلی، معاون گروه دانشنامه تحقیقات ادبی، و جمعی از پژوهشگران فرهنگستان زبان و ادب فارسی حضور داشتند.
* کیمیای سعادت بود و هست
شورای کتاب کودک و سرویراستار فرهنگنامه کودکان و نوجوانان در پیامهایی درگذشت اسماعیل سعادت را تسلیت گفتند.
به گزارش ایسنا، در پیام شورای کتاب کودک برای درگذشت این مترجم و زبانشناس آمده است: «همایی که کیمیای سعادت بود
برخی نامها آنچنان با زندگی صاحبِ نام چفت میشوند که اسمی پرمسمی میسازند، مثل نام «اسماعیل سعادت» و کارنامه کامران و خجستهاش. کارنامهای که با آموزگاری در دهه بیست آغاز شد، اما میدانی فراختر طلب کرد تا روز به روز به عرض و طول تلاشهایی که در پی سعادت همگان و بهخصوص کودکان بود، افزوده شود. مشارکت در مرکز تهیه مواد خواندنی برای نوسوادان و سردبیری مجله «پیک دانش»، از جمله تلاشهای این «همایسعادت» بود .
اسماعیل سعادت در طول ششدهه کوشش، در قامت زبانشناسی حاذق، مترجمی توانا و دانشنامهنویسی نوآور ظاهر شد. او در این حوزه اخیر از «نهضت دانشنامهنویسی» و از نقش بیبدیل کتابهای مرجع سخن گفت. مشارکت در تألیف مقالههای «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» در دهه شصت و سرپرستی «دانشنامه زبان و ادب فارسی» حاصل این نگاه بود. او و فعالیتهای چندجانبهاش، کیمیای سعادتی بود و هست که اینک کوچش، خسرانی غیرقابل جبران و نعمت وجودش، دستنایافتنی به نظر میرسد.
شورای کتاب کودک فقدان این چهره فرهیخته را به خانواده آن زندهیاد و جامعه ادبی و فرهنگی ایران تسلیت عرض میکند .
اسماعیل سعادت سال ۱۳۰۴در خوانسار متولد شد. او نویسنده، زبانشناس و مترجم آثار فلسفی، عضو شورای عالی ویرایش سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مدیر گروه دانشنامه تحقیقات ادبی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو پیوسته فرهنگستان بود.
وی دوازدهم شهریورماه ۱۳۹۹، در ۹۵سالگی درگذشت.