تنگه رغز، عروس تنگههای ایران، جایی است که آب و سنگ در برخوردی هزاران ساله انواع جلوههای زیبای معماری طبیعت را ایجاد کردهاند این تنگه در منطقهای به نام حسن آباد، در جنوب شرقی استان فارس که از شمال به شهرستانهای نیریز و استهبان، از غرب به شهرستان فسا، از جنوب به شهرستان لار و زرین دشت و از شرق به استان هرمزگان محدود میشود.
تنگ رغز داراب یا دره رغز در بخش فسارود، در ۳۰ کیلومتری شمالغربی شهر داراب و در نزدیکی روستای رغز قرار دارد و یکی از مناطق بکر طبیعتگردی ایران است. این تنگه در منطقهای به نام حسن آباد، در جنوب شرقی استان فارس که از شمال به شهرستانهای نیریز و استهبان، از غرب به شهرستان فسا، از جنوب به شهرستان لار و زرین دشت و از شرق به استان هرمزگان محدود میشود. تنگه رغز، عروس تنگههای ایران، جایی است که آب و سنگ در برخوردی هزاران ساله انواع جلوههای زیبای معماری طبیعت را ایجاد کردهاند. هر آبشار یا آبگیر با دیگری متفاوت است و هرکدام زیبایی خاص خود را دارد. دیوارههای بزرگ و عظیم رغز، در طول مسیر گاه سر به هم آوردهاند و یک غار را تداعی میکنند و گاه از هم فاصله میگیرند و محوطهای زیبا میسازند. صدای دلنشین آبشار، فرود و صعودهای زیبا، شنا در میان حوضچههای زلال و دیدن ماهیهای زیبای قزل آلا، همه و همه از جمله دقایق جذاب و بهیادماندنی حضور در تنگه زیبای رغز است. آبی که در تنگه رغز جریان دارد، از چشمهای در دل جنگل نشات میگیرد و تا دره جنوبی که به زمین باز میگردد در طول درهای به مسافت پنج کیلومتر جریان دارد و در طی مسیر، شصت حوضچه طبیعی زیبا و دهها آبشار و آبگیر کوچک و بزرگ و ایجاد میکند. حوضچههای تنگه رغز عمقی بین ۶ تا ۲۰ متر دارند که طول آنها به ۱۰۰ متر نیز میرسد و داراب
دیوارههای بلند هستند که در میان آنها سهم کوچکی از آسمان نمایان است. دره رغز، به طول تقریبی چهار کیلومتر در امتداد شمال به جنوب از سرچشمه رغز تا دره جنوب، ۶۴ آبشار و ۱۰۰ حوضچه طبیعی را در خود جای داده است که تنها ۱۴ آبشار و آبگیر دره جنوبی مورد توجه عموم مردم و کوهنوردان بوده است و با رسیدن به آخرین آبشار دره جنوبی به ارتفاع ۳۵ متر، دره جنوبی به بنبست میرسد.
عکاس: هستی کیاست