راهنمای سفر نوروزی /۳ آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر: شاهاندشت یک روستای تاریخی در شمال ایران است. قدمت تاریخی روستای شاهاندشت به ۳۵۰۰ سال قبل باز می گردد

1

شاهاندشت یک روستای تاریخی در شمال ایران است. قدمت تاریخی روستای شاهاندشت به ۳۵۰۰ سال قبل باز می گردد. این روستا به موجب برخورداری از چهار اثر ملی به عنوان یک روستا اکوتوریسم شناخته شده است.

به گزارش مشرق، اگر مسیر خود را از جاده ی هراز پیش بگیرید، خواهید دید که جاذبه های گردشگری بسیاری انتظار شما را می کشند. کافیست اراده کنید و آن چه را که در رویاهای خود می سازید را طلب کنید. استان مازندران همه ی آن ها را برایتان فراهم می سازد. اگر در رویاهای خود قصد سفر به یکی از روستاهای زیبا و سرسبز و آبشاری دیدنی را دارید، ما به شما روستا و آبشار وانا را پیشنهاد می کنیم.

آبشار وانا، بزرگ ترین آبشار استان مازندران است. این آبشار در بخش امیری روستای شاهاندشت قرار دارد و به عنوان یک اثر تاریخی و طبیعی در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردیده است. آبشار وانا یک آبشار دائمی، عظیم و پر آب است که در شهرستان آمل واقع شده است.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

آبشار وانا در شاهاندشت

عنوان بزرگ ترین آبشار استان مازندران به آبشار وانا واقع در روستای شاهاندشت اختصاص دارد. آبشار وانا در بخش امیری شاهاندشت واقع شده است و این منطقه را به یک بهشت در قطب شمالی ایران مبدل ساخته است.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

این آبشار در بخش جنوبی جاده هراز به طرز چشمگیری عظیم و پر آب است. مسیر آبشار از قلعه ملک بهمن آغاز می شود و بر روی یک کوه مشرف به روستای شاهان دشت به شکل هرمی، به سمت پایین می ریزد.

در بخش بالایی آبشار وانا قلعه ای به نام ملک بهمن قرار دارد. این قلعه در ادوار گذشته با عناوین مختلفی نظیر قلعه فرشته و ملکه قلاع شهرت داشته است.

ارتفاع آبشار اصلی شاهاندشت معادل ۵۱ متر برآورد شده است. آبشار شاهاندشت متشکل از هشت آبشار می باشد. آبشار نخست دارای طول تقریبی ۱۵ متر است. آبشار دوم نیز از طولی ۳۰ متری برخوردار است.

طول مجموع سه آبشار سوم، چهارم و پنجم حدود ۴۰ متر می باشد. این آبشار ها به صورت پلکانی سرازیر می شوند و به ترتیب از طول ۱۰، ۱۸ و ۱۲ متر بهره مند هستند.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

زیباترین آبشار مجموعه، آبشار ششم با طول ۲۵ متری است. پس از آبشار ششم، ابشار هفتم با طول ۲۰ متری قرار دارد و در نهایت آبشار هشتم، با طول ۳۵ متر در جریان است.

جالب است بدانید آبشار وانا از منظر ارتفاع دومین آبشار بلند ایران محسوب می شود که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

جاذبه های گردشگری در نزدیکی آبشار وانا

شاهاندشت یک روستای تاریخی در شمال ایران است. قدمت تاریخی روستای شاهاندشت به ۳۵۰۰ سال قبل باز می گردد. این روستا به موجب برخورداری از چهار اثر ملی به عنوان یک روستا اکوتوریسم شناخته شده است.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

روستای شاهاندشت دارای آب و هوای معتدل، خاک حاصل خیز و چشمه های مختلف است. وجود خاک حاصلخیز زمینه را برای به بار نشستن انواع درخت های سیاه ریشه مهیا کرده است.

مهم ترین محصولات باغی روستا شاهاندشت شامل شاه توت، انگور، گردو و سیب می شود.

قلعه تاریخی ملک بهمن

قلعه تاریخی ملک بهمن بزرگ ترین قلاع کوهستانی البرز ایران تلقی می شود. بنا قلعه از استحکام بالایی برخوردار است و دارای قدمت تاریخی بیش از ۳ هزار سال می باشد.

قدمت تاریخی قلعه ملک بهمن به سال ۱۰۰۵ شمسی باز می گردد. این قلعه به فرمان شاه عباس صفوی برای حاکم پادوسبانیان ساخته شده است. پادوسبانیان حاکمان نور، رویان، رستمدار و کجور بوده اند.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

بنا قلعه ملک بهمن بر روی یک صخره بزرگ با ارتفاع ۲۲۰ متری قرار دارد. این قلعه متشکل از سنگ و ساروج می باشد. ساروج در قدیم الایام کاربرد گسترده ای برای استحکام بخشی به بناها داشته است که متشکل از نوعی خاک مخصوص، شیر و تخم مرغ است.

برای دسترسی به قلعه تاریخی ملک بهمن می بایست از جاده روستای شاهاندشت عبور کنید و پس از ۱۵ دقیقه پیاده روی به قلعه و آبشار وانا دسترسی یابید.

لازم به ذکر است قلعه تاریخی ملک بهمن در ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ به شماره ی ۲۷۷۸ در لیست اثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در ادامه برخی دیگر از جاذبه های گردشگری موجود در نزدیکی آبشار وانا را بیان می کنیم:

• غار کبوتر کلی

• غار الیاس تنگه

• چشمه خوزک

• تکیه شاهاندشت

• امامزاده الیاس

مناسب ترین زمان برای سفر به روستای شاهاندشت و بازدید از آبشار وانا

مناسب ترین زمان برای سفر به روستای شاهاندشت و بازدید از آبشار وانا از منظر آب و هوا اواخر فصل بهار تا اوایل فصل پاییز می باشد. در واقع آب و هوای روستا شاهاندشت در فصل بهار و تابستان در حالت تعدیل قرار دارد.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

به موجب کاهش دمای هوا، فصل های پاییز و زمستان زمان مناسبی برای بازدید از آبشار وانا محسوب نمی شوند.

نکات حائز اهمیت در خصوص بازدید از آبشار وانا

در راستای دسترسی به آبشار وانا ضرورت دارد بخشی از مسیر را به صورت پیاده طی کنید. احتمال می رود مسیر آبشار برای افراد دارای مشکل زانو و کهنسال مناسب نباشد.

علاوه بر این، در حوالی آبشار وانا مکان های محدودی در خصوص نشستن وجود دارد. لذا در صورتی که خواستار پینک نیک هستید، در ساعت های اولیه صبح راه بیوفتید.

آبشار وانا یک پدیده ی طبیعی است که کنترل آن از دسترس بشر خارج است. توصیه می شود به موجب احتمال سقوط سنگ های غلتان از قرار گیری زیر آبشار خودداری کنید.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

مسیر دسترسی به آبشار وانا

مسیر رسیدن به قلعه و آبشار گذر از پل روستای وانا، جاده روستای شاهاندشت، پارکینگ شاهاندشت، گذر از روستای شاهاندشت و حدود ۱۵ دقیقه پیاده روی است.

آشنایی با بهشتی در قطب شمالی ایران +تصاویر

هزینه

آبشار عمومی بوده و بازدید از آن رایگان است. درعین‌حال، مسافران و بازدید کنندگان می ‌بایست هزینه‌ هایی را برای پارکینگ و خوراک  نیز بپردازند.

برای کسانی که با وسیله نقلیه شخصی خود، قصد بازدید از این مکان را دارند، هزینه‌ای به ‌مراتب کمتر از تور تمام می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *