سلاجقه خبر داد؛ ورود هزار دستگاه اتوبوس برقی به کشور تا ۲ ماه آینده

ورود هزار دستگاه اتوبوس برقی به کشور تا ۲ ماه آینده

تهران – ایرنا – معاون رییس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: هزار دستگاه اتوبوس برقی با اقدامات صورت گرفته یک تا دو ماه آینده وارد کشور می‌شود و ظرفیت خوبی در بخش حمل و نقل عمومی در حال شکل‌گیری است.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست ایرنا، علی سلاجقه روز یکشنبه در حاشیه نخستین نشست هم‌اندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونه‌های حیات وحش در جمع خبرنگاران درباره اقدامات دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آلودگی هوا، افزود: وزارت صمت به خوبی پای کار آمده است، شهرداری تهران نیز با کشورهای مختلف در این زمینه قرارداد بسته و ظرفیت‌های خوبی در زمینه حمل و نقل عمومی در حال وقوع است. اکنون شهرداری‌ها و وزارت صمت اقدامات خوبی در تهران و کلان شهرهای دیگر از جمله اصفهان انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: جابه‌جایی پالایشگاه شهید منتظری در اصفهان مد نظر قرار دارد همچنین در زمینه کوره‌های آجرپزی و ذوب طلا و فلزات در اصفهان اقدامات خوبی انجام شده و اراضی مناسبی به آنها داده شده است تا از اصفهان خارج شوند.

سلاجقه درباره نخستین نشست هم‌اندیشی مدیریت و پیشگیری قاچاق گونه‌های حیات وحش اظهارداشت: این نشست با حضور سه دستگاه اصلی شامل قوه قضاییه، نیروی انتظامی و سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد. در این زمینه خلاء قانونی بسیار محسوس است و اقدامات لازم باید در قالب لوایح انجام گیرد همچنین ارزش‌گذاری گونه‌های حیات وحش در چرخه حیات و زندگی بسیار حائز اهمیت است.

معاون رییس جمهور با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت‌های پهپادی و دانش بنیان برای افزایش نظارت بر محیط زیست گفت: پهنه محیط زیست در کشور بسیار گسترده است و نمی‌توان تنها از طریق محیط‌بان‌ها از محیط‌زیست و حیات وحش کشور محافظت کرد.

تجهیز یگان‌های محیط زیست و پایگاه‌ها به بی‌سیم دیجیتال

وی با اعلام اینکه به زودی همه یگان‌های محیط زیست و پایگاه‌ها مجهز به بی‌سیم دیجیتال خواهند شد، گفت: قاچاقچیان و متخلفانی که در حوزه حیات وحش هستند از این به بعد به شدت احساس ناامنی خواهند کرد. اکنون همدلی و همیاری خوبی میان دستگاه‌ها وجود دارد و اگر مشکلات قانونی هم برطرف شود، اطمینان دارم محیط زیست کشور که اکنون در معرض خطر است به شدت مورد محافظت قرار خواهد گرفت.

سلاجقه یادآور شد: وقتی شرایط اقتصادی به نوعی دچار مشکل باشد، فشار به حیات وحش افزایش می‌یابد. باید در بسیاری از مناطق به ویژه نقاط مرزی به امرار معاش‌های اصلی و بومی مردم توجه شود و در واقع باید به معیشت جایگزین توجه کرد. اطمینان دارم اگر فرهنگ سازی در حوزه نگهداری از حیات وحش افزایش یابد، اقدامات خوبی را شاهد خواهیم بود.

وی درباره نشست کاپ ۲۸ که به زودی در دوبی برگزار می‌شود، افزود: در مورد کاپ ۲۸ دستورهایی مستمر مد نظر قرار دارد و به صورت سلسله مراتب پیگیری می‌ شود، ما مواضع خود را قبلاً اعلام کرده‌ایم و در این کاپ هم حتما اعلام می‌کنیم. کشورهای توسعه یافته که محیط زیست جهان را تخریب کرده‌اند، باید تاوان آن را بپردازند. منابع آب، خاک و هوای کشورها تحت تأثیر فعالیت کشورهای توسعه یافته‌ای که به ویژه سوخت‌های فسیلی دارند، قرار گرفته و تخریب شده و آنها باید در این زمینه تاوان بپردازند.

سلاجقه گفت: کشورهای توسعه یافته بدانند مساله تحریم‌ها موانعی در برابر حفاظت محیط زیست در زمینه استفاده از فناوری های پیشرفته است که باید برطرف شود تا همگرایی اصلی صورت گیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *