اِوَز پایتخت کتاب ایران شد؛ روایتی از پشتکار فرهنگی شهری کوچک در دل فارس

اِوَز پایتخت کتاب ایران شد؛ روایتی از پشتکار فرهنگی شهری کوچک در دل فارس

شیراز – ایرنا – شهرستان اوز در استان فارس با کسب عنوان نهمین پایتخت کتاب ایران، جایگاه خود را به عنوان قطب فرهنگی جنوب کشور تثبیت کرد؛ این شهر کوچک با ۴۷ هزار نفر جمعیت که تنها ۶ سال از ارتقایش به شهرستان می‌گذرد، پس از یک دهه حضور پیوسته در فهرست نامزدهای پایتختی کتاب، سرانجام این عنوان را از آن خود کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اوز پیش از جدایی از لارستان نیز همواره با فرهنگ کتاب و کتابخوانی عجین بود.

پیشینه بلند این شهر در حوزه‌های فرهنگی و اندیشه‌ورزی، پایه‌گذار موفقیت‌های اخیر آن شده است.

اوز پیشتر چندین بار به عنوان «شهر خلاق و دوستدار کتاب» انتخاب شده و در دوره‌ای رقیب شهرهای بزرگی مانند بوشهر و سمنان بود.

پایتختی کتاب؛ دستاوردی تاریخی برای فارس

با انتخاب اوز، استان فارس نخستین استانی شد که دو بار میزبان پایتخت کتاب ایران است (پیشتر شیراز در سال ۱۳۹۴ این عنوان را کسب کرده بود). این موفقیت برای شهری که کمتر از یک دهه از استقلال اداری آن می‌گذرد، نشان دهنده ظرفیت‌های فرهنگی منحصر به‌ فرد آن است.

پایتختی کتاب آغازی برای گسترش فرهنگ مطالعه

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه، پایتختی کتاب آغازی برای گسترش فرهنگ مطالعه محسوب می شود؛ اعلام داشت: نشست معرفی و انتخاب نهمین دوره پایتخت کتاب ایران، امروز چهارشنبه، دهم اردیبهشت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور مسئولان کشوری برگزار و شهر «اوز» در استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

مهدی رنجبر افزود: کسب عنوان پایتختی کتاب ایران، آغاز راهی طولانی برای شهری است که از سال‌ها پیش به‌عنوان مرکزی فرهنگی و ادبی معرفی شده بود و امروز با قرار گرفتن در فهرست شهرهایی که این عنوان را به دست آورده‌اند، وظیفه مسئولان، شهروندان و کتاب‌دوستان را افزایش می‌دهد و پایتختی کتاب ایران تازه سرآغاز راهی است که با تلاش و همگرایی به دست آمده است و می‌تواند به دیگر قابلیت‌های گردشگری این شهر بیفزایند تا در مسیر گردشگری ادبی هم، گامی مهم برداشته شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با ابراز امیدواری مبنی بر تداوم همکاری و همراهی همه دستگاه‌ها و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی برای حفظ کسب عنوان پایتختی کتاب، گفت: کسب عنوان پایتختی کتاب ایران، در واقع شروع راه و نقطه آغازی برای گسترش فرهنگ مطالعه و تبیین جایگاه شهر اوز و استان فارس به عنوان گاهواره تمدن این سرزمین، در جهان است.

راز موفقیت اوز در چیست؟

خبرنگار ایرنا برای واکاوی این دستاورد، با «فروغ هاشمی»، فرماندار اوز گفت‌وگو کرد.

هاشمی که سابقه مدیریت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر را نیز در کارنامه دارد، گفت: سابقه طولانی اوز در ترویج کتابخوانی و حضور فعال مردم فرهیخته، بستر این موفقیت را فراهم کرد. این شهر از دومین دوره جشنواره پایتخت کتاب، با ارایه طرح‌های نوآورانه حضوری مستمر داشته است.

وی افزود: اوز در نخستین حضور خود به عنوان شهر خلاق دوستدار کتاب شناخته شد و این عنوان را سه بار تکرار کرد. کتاب محوری در تمام برنامه‌های فرهنگی و حتی مدیریت شهری این منطقه جاری است.

همدلی مردم و مسئولان؛ کلید طلایی پیشرفت

فرماندار اوز همکاری بین مردم و نهادهای شهری را عامل اصلی موفقیت دانست و توضیح داد: مشارکت داوطلبانه مردم در نذر دانایی، تقویت کتابخانه‌ها، ساخت کتابخانه‌های محلی و ابتکاراتی مانند «کوچه شادی» توسط جوانان محله‌ها، از نمونه‌های بارز این همراهی است.

اِوَز پایتخت کتاب ایران شد؛ روایتی از پشتکار فرهنگی شهری کوچک در دل فارس

چشم‌انداز آینده؛ اوز، مقصد گردشگری فرهنگی

هاشمی درباره برنامه‌های آتی گفت: بر اساس نقشه راه تدوین شده، اوز به مقصد گردشگری فرهنگی تبدیل خواهد شد. توسعه شهری با محوریت کتاب به صورت ریشه‌ای دنبال می‌شود و آمادگی داریم در صورت برگزاری جشنواره شهر جهانی کتاب، طرح‌های خود را ارایه دهیم.

رقابتی سخت با حضور ۱۱۰ شهر

در نهمین دوره جشنواره پایتخت کتاب ایران، ۱۱۰ شهر شرکت کردند که از میان آن‌ها، اوز به همراه شاهین‌شهر، ارومیه، قزوین، بهشهر و لاهیجان به مرحله نهایی راه یافتند ودر نهایت، این شهرستان جوان با برتری در شاخص‌های فرهنگی، عنوان پایتختی کتاب را کسب کرد.

شهرستان اوز در ۳۴۰ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد و انتخاب آن به عنوان پایتخت کتاب، نویدبخش تقویت زیرساخت‌های فرهنگی در مناطق کمتربرخوردار کشور اس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *