محمد جعفر یاحقی روز چهارشنبه در دومین روز همایش با محور نشست های تخصصی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت : فردوسی ستون هویت ملی ایران است

فردوسی ستون هویت ملی ایران است

مشهد- ایرنا- فردوسی شناس و رییس علمی همایش بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در جهان معاصر گفت: فردوسی ستون هویت ملی و حافظ وجدان تاریخی ملت ایران است.

به گزارش ایرنا،محمد جعفریاحقی روز چهارشنبه در دومین روز از این همایش با محور نشست های تخصصی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که با حضور اساتید و پژوهشگران در مشهد برگزار شد، افزود: همایش بازشناسی نقش شاهنامه در دنیای معاصر فرصتی برای پیوند سنت علمی و فرهنگی ایران و نگاه‌های نو به شاهنامه است.

وی با اشاره به حضور برجسته‌ترین شاهنامه‌پژوهان کشور، این همایش را نشانه‌ای از زنده بودن شاهنامه دانست و بیان کرد: هم‌اندیشی‌ها و پژوهش‌های صورت‌گرفته در این نشست‌ها، افق‌های نوینی در مطالعات فردوسی‌پژوهی را خواهد گشود.

در این نشست‌ها، موضوعات متنوعی از جمله بازتاب اسطوره‌ها در ادبیات معاصر، نقش شاهنامه در شکل‌گیری هویت ملی، زیبایی‌شناسی نگاره‌ها و تأثیرات فرامرزی شاهنامه مورد بررسی قرار گرفت.

سخنرانی‌هایی با عناوین «بررسی پیرامتنیت ژنت در دیباچۀ نوین شاهنامه بهرام بیضایی»، «رستم و سهراب به روایت نقاشی قهوه‌خانه‌ای» و تحلیل جایگاه پادشاهان ایران باستان در شعر شهریار از جمله برنامه‌های این همایش بود.

همچنین پرستو یمینی، از فردوسی شناسان غیر ایرانی به بازتاب سیمای فردوسی و شخصیت‌های شاهنامه در شعر لایق شیرعلی، شاعر ملی تاجیک پرداخت.

نجم‌الدین گیلانی، دیگر فردوسی شناس برجسته در این همایش به بررسی پیشینه و فلسفه نفرین‌های لری با تکیه بر شاهنامه اشاره کرد.

در نوبت عصر این همایش نیز، موضوعاتی همچون اساطیر، سیاست و جنسیت در شاهنامه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. حسن اکبری بیرق به بازتاب مفهوم خدای صانع در شاهنامه پرداخت و حسین اکبری شاهنامه را در جایگاه نخستین عامل ملت‌سازی در ایران تحلیل کرد.

در بخش پایانی، ابوالفضل حری از فردوسی شناسان به تحلیل شاهنامه در مقام ادبیات جهان پرداخت و محمود رضایی دشت، دیگر پژوهشگر این مراسم به تبارشناسی ضحاک ماردوش پرداخت.
همایش بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در جهان معاصر بخشی از مراسم گرامیداشت سالروز حکیم ابوالقاسم فردوسی است که از روز گذشته در مشهد آغاز شد و مراسم پایانی عصر فردا (پنجشنبه) همراه با ۲۵ اردیبهشت ماه سالروز گرامیداشت این شاعر نامدار ایرانی برگزار می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *