پنج میلیارد ریال برای مرمت قلعه تاریخی «گیسور» گناباد اختصاص یافت

پنج میلیارد ریال برای مرمت قلعه تاریخی «گیسور» گناباد اختصاص یافت

گناباد-ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: پنج میلیارد ریال طی سال‌جاری برای مرمت قلعه تاریخی «گیسور» از توابع بخش مرکزی این شهرستان اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا محمودی قوژدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سه میلیارد ریال از این مبلغ توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ۲ میلیارد ریال به وسیله یکی از خیران بدین منظور تخصیص پیدا کرد.

وی بیان کرد: قلعه تاریخی گیسور به‌ عنوان یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی روستای گیسور در شهرستان گناباد، در دستور کار حفاظت اضطراری، ثبت در فهرست آثار ملی ایران و تدوین طرح مرمت اصولی قرار گرفت.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد تصریح کرد: با توجه به وضعیت فعلی قلعه تاریخی گیسور و در راستای مداخلات حداقلی و اصول حفاظت علمی، مقرر شد، حفاظت اضطراری این قلعه به‌ عنوان اولویت نخست شامل تثبیت بخش‌های آسیب‌پذیر، جلوگیری از گسترش تخریب و صیانت موقت از عناصر معماری انجام شود.

محمودی فوژدی گفت: روستای گیسور با برخورداری از مجموعه‌ای از آثار تاریخی ارزشمند، از ظرفیت‌های مهم فرهنگی و تاریخی شهرستان گناباد محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در همین اساس و به‌ منظور ایجاد پشتوانه حقوقی و فنی برای حفاظت بلندمدت، مقرر شد همزمان با اجرای اقدامات اضطراری، فرآیندهای حقوقی لازم در راستای ثبت قلعه تاریخی گیسور در فهرست آثار ملی ایران، تملک بنا، تهیه و تکمیل پرونده ثبتی و تدوین طرح جامع مرمت بر اساس ضوابط و اصول علمی حفاظت و مرمت آثار تاریخی پیگیری و انجام شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد تصریح کرد: این نهاد حفاظت از میراث‌فرهنگی و انتقال آن به نسل‌های آینده را از اولویت‌های اصلی خود دانسته و در این مسیر از مشارکت دستگاه‌های اجرایی، نهادهای محلی و خیرین فرهنگی استقبال می‌کند.

قلعه تاریخی گیسور از توابع بخش مرکزی گناباد با وسعت پنج هکتار و از آثار به جای مانده دوران صفویه است و طی سال‌های گذشته به دلیل کمبود اعتبارات مرمت بخش‌هایی از آن تخریب شد.

بخش‌هایی از این قلعه با مشارکت مردم و با راه اندازی پویش مردمی مرمت شدند.

روستای گیسور با حدود چهار هزار نفر جمعیت در جنوب شرقی شهرستان گناباد و در فاصله ۷۰ کیلومتری مرکز شهرستان قرار گرفته است و با شهرستان های خواف و قاینات هم مرز است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *