زنان هم میآیند! (از خانم مهندس هایده شهیدی )
پس از ۳۷ سال که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد، چگونه است که برای اولین بار زنان در عرصه کاندیداتوری مجلس شورای اسلامی در شهرمان تربت حیدریه حضور پیدا کردهاند؟ آیا در این مدت زنان حق انتخاب شدن نداشتهاند و یا در طی سال های گذشته حتی یک زن، دارای توانمندی و شایستگی لازم جهت حضور در این عرصه نبوده است؟ مسلماً اینگونه نیست، چون زنان هم حق انتخاب شدن و شایستگی لازم راداشته چه بسا توانمندتر از مردان راه یافته به مجلس بودهاند.
آنچه که دارای اهمیت است ریشه یابی این پدیده و رفع علل و عوامل آن است. لازم به ذکر است که نیمی از جمعیت کشور ما را زنان تشکیل میدهند و فقدان این جمعیت عظیم در عرصه قانونگذاری خود میتواند نواقص و کمبودهای بسیاری را در قوانین جامعه بهوجود آورد بطوریکه سبب محرومیت این قشر عظیم میگردد. چنانچه ما معتقدیم که خداوند زنان و مردان را مساوی ولی متفاوت خلق کرده است، پس حقوق این زنان متفاوت با مردان در مجلسهایی که اکثریت قاطع آن با مردان دارای نگاه مرد سالارانه است به صورت لازم تأمین نمیگردد.
رشد و موفقیتهای زنان و دختران سرزمینمان ایران در عرصه تحصیلات دانشگاهی و پیشی گرفتن آنها بر مردان در سالهای پس از انقلاب، خود نشاندهنده توانمندی بالای آنان میباشد و آنچه که مانع از حضور هرچه بیشتر آنان در عرصه قانونگذاری بوده است علل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی میباشد.
حضور کمرنگ زنان در مجلس شورای اسلامی سبب عدم دسترسی این قشر عظیم به فرایندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری و نهایتاً تشدید محرومیت آنان گردیده است و این محرومیت در نهایت سبب عقب ماندگی جامعه در جهان پرشتاب کنونی میشود که خواست هیچیک از ما ایرانیان نیست. به دلیل تحولات عظیم در عرصه جهانی و به تبع آن در داخل کشور عزیز ما ایران، نیاز به حضور زنان تحول خواهی در مجلس میباشد تا با درک عمیقی که از مطالبات و نیازهای زنان در جامعه دارند در جهت وضع قوانین حمایتی از زنان تلاش نمایند و بسترهای لازم برای پیشرفت و بالندگی آنان در عرصههای مختلف جامعه را فراهم آورند، در آن صورت ما در سالهای آتی شاهد رشد چشمگیر بانوان برای کاندیداتوری در تمام نهادهای انتخابی از جمله مجلس شوارای اسلامی خواهیم بود. لازم به ذکر است مشارکت ۱۰ درصدی کاندیداتوری زنان در انتخابات پیشرو خود طلیعهای از بروز این رویداد مبارک است.