معاون بهداشت وزارت بهداشت به تشریح جزئیات روند واکسیناسیون در کشور پرداخت و گفت: با توجه به میزان تولید واکسن داخلی، اگر واکسنهای داخلی تایید شود ما میتوانیم تا دی ماه واکسیناسیون دوز اول کل گروه هدف را به پایان برسانیم.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی، گفت: در بحث واکسیناسیون فاز اول که کادر بهداشت و درمان بودند به پایان رسیدند و در فاز دوم نیز گروه سنی بالای ۷۰ سال را آغاز کردیم و تقریبا در مراحل انتهایی واکسیناسیون ۷۰ سال به بالا هستیم؛ ولی با توجه به اینکه محموله واکسنی که قرار بود به دستمان برسد با تاخیر مواجه شده است ،گروه ۶۵ سال به بالا را در آینده و به محض رسیدن واکسن آغاز خواهیم کرد که البته زمان دوری هم نیست.
وی افزود: اگر گواهی مصرف واکسن داخلی هم صادر شود که تاکنون هم با وضعیت خوبی پیش رفته، میتوانیم با واکسنهای داخلی برنامه گروههای سنی را ادامه دهیم تا فاز ۲ به طور کامل بر اساس وعدهای که داده بودیم تمام شود. فکر میکنم فاز دوم واکسیناسیون را نهایتا تا نیمه تیرماه تمام کنیم و وارد فاز سوم که گروهها و مشاغل پرخطر هستند، شویم.
رئیسی تاکید کرد: با توجه به میزان تولید واکسن داخلی اگر واکسنهای داخلی تایید شود ما میتوانیم تا دی ماه واکسیناسیون دوز اول کل گروه هدف را به پایان برسانیم.
ایران در جمع تولیدکنندگان واکسن
ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واکسن فخرا را یک کار فوقالعاده و خیره کننده خواند و گفت: در کل دنیا تعداد محدودی از کشورها توان ساخت واکسن را دارند که خوشبختانه ایران امروز به این کشورها پیوسته است.
وی دیروز در آیین آغاز فاز دوم کار آزمایی بالینی واکسن ایرانی فخرا گفت: واکسن فخرا یک کار فوقالعاده و خیره کنندهای است که توسط نیروهای مسلح تولید شده و افتخار دیگری را برای سرزمینمان به همراه داشته است.
وی خاطرنشان کرد: تنها راه برون رفت از بحران کرونا که در صد سال اخیر و حتی چند قرن اخیر بشر چنین بحرانی را تجربه نکرده، استفاده از واکسن و رسیدن به ایمنی جمعی است که تنها از طریق واکسن ایجاد میشود.
معاون وزیر بهداشت و درمان با اشاره به مسائل پیش آمده در توزیع واکسن کرونا گفت: برخی کشورهای تولید کننده واکسن از در اختیار قرار دادن آن به کشورهای همسایه خود امتناع کردند مثلاً آمریکا واکسن به کانادا نداد یا انگلستان که از دادن واکسن به فرانسه خودداری کرد. در بسیاری کشورها هنوز واکسیناسیون شروع نشده است و در بسیاری کشورها نیز تعداد کمی تزریق شده است.
سردار قاسم تقیزاده جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم در این مراسم گفت: یکی از افتخارات ایران ساخت واکسن ایرانی فخرا در تراز واکسنهای جهانی است و میتوانیم با افتخار بگوییم که این واکسن برتری های نیز نسبت به نمونههای خارجی خود
دارد.
۱۵۷ فوتی
بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت منتهی به ۱۹ خرداد در کشور ۱۰هزار و ۵۹۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۹۹۰ هزار و ۷۱۴ نفر رسید.
متاسفانه در این مدت، ۱۵۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۱ هزار و ۵۱۹ نفر رسید.
واکسن ایرانی از اواخر خرداد
دکتر محمدرضا شانهساز رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی ابراز نگرانی ها درباره نبود واکسن برای تزریق دوز دوم در برخی دریافت کنندگان واکسن، گفت: هیچ هموطنی نیست که دُز اول واکسن را دریافت کرده باشد و زمان دریافت دُز دوم واکسنش گذشته باشد. واکسن از مبادی داخلی و خارجی تامین خواهد شد.
وی گفت: واکسن از مبادی داخلی و خارجی تامین خواهد شد و همانطور که قول داده بودیم از اواخر دهه آخر خرداد ماه ان شاءلله اولین محمولههای میلیونی واکسن ایرانی کرونا را خواهیم داشت. لازم است عرض کنم که روش تولید این واکسنها در دنیا محدود و ثابت است و پلتفرم تولید همه واکسنها را در داخل داریم و برای دریافت دُز دوم هم از منابع وارداتی و هم از منابع تولید داخل قابل تامین و تدارک است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که دُز اول واکسن خارجی دریافت کردند، میتوانند برای دُز دوم واکسن ایرانی تزریق کنند یا خیر؟، اظهار کرد: یکی از واکسنها که روسی است و آن را هم در داخل تولید میکنیم دُز اول و دوم متفاوتی دارد؛ اما سایر واکسنها خیلی تفاوتی با هم ندارند. در عین حال اطمینان میدهیم که حتی اگر نوع وارداتی نباشد واکسن و روش تولید همان است اما از منابع وارداتی تامین خواهیم کرد و مردم نباید نگران باشند.
شانه ساز گفت: از هفته بعد اولین واکسنهای تولید داخل را خواهیم داشت و از تیر ماه ۳ میلیون دُز واکسن خواهیم داشت و هر ماه این عدد تصاعدی بالا میرود و واکسنهای بیشتر خواهیم داشت و تا پاییز همه گروههایی که باید واکسن دریافت کنند نیازشان با تولید داخل و بخشی خارجی تامین شود.