با موافقت وزیر میراث فرهنگی در سفر به تربت‌حیدریه ۱۲۰ میلیارد ریال برای مرمت مقبره «قطب‌الدین حیدر» اختصاص یافت

۱۲۰ میلیارد ریال برای مرمت مقبره «قطب‌الدین حیدر» اختصاص یافت

تربت حیدریه – ایرنا – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: مزار «قطب الدین حیدر» اصلی‌ترین و مهمترین بنای تاریخی فرهنگی تربت حیدریه است که بایستی مرمت و ثبت جهانی شود که اکنون با درخواست مسوولان شهرستان ۱۲۰ میلیارد ریال برای مرمت آن اختصاص یافته است.

به گزارش ایرنا، سید رضا صالحی امیری روز شنبه در نشست تخصصی کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه افزود: برای این منظور مرمت‌کاران و باستان‌شناسان پژوهشگاه باستان شناسی به شهرستان تربت حیدریه سفر خواهند کرد تا بنا را مورد مطالعه قرار داده و اقدام های لازم را بررسی کنند.

وی ادامه داد: بنا بایستی برای ثبت جهانی به اصل خود بازگردد و از تصاویر و اسناد موجود در این مسیر استفاده شود تا بتوان نسبت به آن اقدام کرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: ثبت جهانی زمینه ساز حضور گسترده گردشگران است، چراکه یکی از مقاصد اصلی گردشگران مکان های ثبت شده توسط یونسکو است.

وی اشاره کرد: هر اقدامی که بر روی این بنا انجام می شود بایستی بر این مبنا و در چند مرحله انجام گیرد و یک تقویم نهایی برای آن در نظر گرفته شود.

۹۰ سال از ثبت مقبره قطب الدین حیدر می‌گذرد

صالحی امیری پس از پایان این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: همکارانم مسائل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه شهرستان تربت حیدریه، زاوه و مه ولات را بررسی کرده که در نشست مشترک امروز با مسوولان شهرستان تصمیماتی بدین منظور اتخاذ شد.

وی یادآور شد: در مرمت بناهای موجود در این سه شهرستان هم باید گفت، مهمترین آن‌ها مقبره قطب الدین حیدر بوده و این مجتمع نماد تاریخ و تمدن این حوزه جغرافیایی تاریخی است.

وزیر میراث فرهنگی اشاره کرد: این مقبره‌ حداقل چهار دوره تاریخی را پشت سر گذرانده و جزو بناهای فاخر بوده که در سال ۱۳۱۰ ثبت ملی شده است، یعنی تشخیص بزرگان باستان شناسی در ابتدای قرن بیستم این بنا را به عنوان یک بنای ارزشمند تاریخ فاخر تشخیص داده اند و اکنون ۹۰ سال از ثبت آن می‌گذرد.

وی تاکید کرد: بنای مقبره قطب الدین حیدر هم نیازمند مرمت و هم معرفی به ایرانیان و جهانیان است.

صالحی امیری گفت: سرمایه گذاران برای احداث هتل در تربت حیدریه تمایل دارند که این اقدام عامل اصلی برای جذب، حضور و ماندگاری گردشگران است و بنا شده شهرداری و سایر اداره های متولی در این زمینه یعنی زیرساخت ها همکاری داشته باشند.

تربت حیدریه در فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *