یادداشت مردم را دریابید…. سیدمسعود رضوی

سنگینی خبرهای سیاسی و امنیتی، که با ترور شهید فخری‌زاده آغاز شد، درست در نقطه اوج گیری کرونا و قرار گرفتن تهران و بسیاری از مناطق کشورمان در شرایط قرمز و نارنجی، هم مردم صبور ایران و هم دولت را در شرایط خطیری قرار داد. مردم نیازمند امداد و امکانات و دسترسی به ضروریات اولیه و ثانویه اند. دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی در شرایطی پیچیده با دشمنان نهان و آشکار درآویخته‌اند و دولت نیز در شرایط تحریم و کمبود امکانات، درگیر رقابتی غریب با مجلس و برخی دیگر از رقباست. اگر امروز هماهنگی و صدای واحد از حکومت و دولت، یا مجلس و دولت و دیگر نهادهای کشور شنیده نشود همه متضرر خواهند شد. کشور در شرایطی نیست که در وسط معرکه جنگ با دشمنان پنهان و آشکار و تحریم‌های بی سابقه در تاریخ، تضعیف شود و اعتبارش در داخل و خارج زیر سؤال رود. نمایندگان به گذشته ننگرند، به حال و آینده و به مخاطرات عظیم پیشاروی ایران و مردم و نظام بنگرند. ما نیازمند حمایت قاطع از دولت و دستگاه دیپلماسی و منافع ملی در برابر مخاطرات بین المللی هستیم. قدرتهای جهانی باید ما را در موضع اقتدار و وحدت ارزیابی کنند؛ نه تشتت و اضطراب و تزلزل. پس به جای دور زدن دولت و کاهش دامنه عمل و تصمیمات بزرگ، مشاوره بدهید و آن را تقویت کنید. سودش به جیب مردم خواهد رفت و شما در تاریخ به گذشت و حکمت و دفاع از ملت سربلند خواهید بود. در غیر این صورت همه بازنده خواهیم بود و یک دولت بی عقبه و پشتیبان نخواهد توانست منافع ملی را نمایندگی و از آن دفاع کند.

در این اوضاع و احوال دولت از یک سو با بحران بودجه و تأمین معیشت و ارزاق روبروست و از سوی دیگر مدیریت کرونا و آمار بالای بیماری و تلفات هیچ جایی برای بحث نگذاشته جز اسف و الم! گویی مردم پناهی جز خود ندارند. کافیست سری به مراکز دولتی برای توزیع داروهای خاص یا کوچه پس کوچه‌های ناصرخسرو بزنید و التماس زنی برای نجات شوهرش، پدری برای بچه‌هایش یا مردی نالان برای همسر و همراه زندگیش را به گوش خود بشنوید… محض رضای خدا و به حکم سوگند و عهدی که بسته‌اید این ناله‌های زار را بشنوید. دارو باید سامان یابد و به هر ترتیبی منصفانه در اختیار تمام مردم ایران قرار گیرد. ‏

احتکار دارو، مثل ارز و طلا و یخچال ساید بای ساید و واردات بی ام دبلیو و پورشه‌های قاچاق برای ژنهای برتر نیست که جنجال و گرد و خاکی به راه اندازد و بگذرد، کشتار است. اقدام به قتل یا زمینه‌سازی برای مرگ خاموش و مظلومانه بی گناهان است.

نیروی انتظامی و قوه قضاییه و بازرسی کل کشور به یاری مردم بشتابند و گره گشایی کنند. دولت نیز در عرصه دارو و داروهای خاص می‌تواند از اعتبارات ایران در اروپا و کره و کشورهای قابل اعتماد در عرصه دارو و پزشکی بهره گیرد و کمبود را به سرعت برطرف کند. یک مرگ ناموجه جرم بزرگی است چه رسد به این آمار هولناک.

این همه تلفات و عزای غریبانه و خموش را چه کسی‌ پاسخ‌گو خواهد بود؟ ما همه مسئولیم و این همه تا ابد به عهده ماست.

حالا سیل و سیلابهای ویرانگر که سال گذشته شهرهایی را از نقشه ایران حذف کرد به این بحرانها اضافه کنید. همه نشانه‌ها و اطلاعات جوّی و اقلیمی و بارشهای شدید در مناطقی که امروز زیر آب است از یک ماه پیش در دسترس بود و هشدار و آژیر قرمز طبیعت فریاد می‌کشید: آماده باشید؛ آماده‌سازی کنید؛ آبراهه‌ها و آبرفت‌های فرعی و مجاری را بازشناسی و بازیابی کنید؛ مجاری خروجی آبهای سطحی را در شهرها و شهرستان‌های در معرض تهدید، بازسازی و تعریض کنید، مردم را سازماندهی کنید و آموزش دهید، ستادهای بحران را با حداکثر نیرو و توان در مناطق سیل خیز مستقر کنید و…

از محدودیت‌های دولت و کمبودها خبر داریم اما این بار و این سیلاب با توجه به تجارب سال گذشته و هشدارهای یک ماه اخیر نباید با چنین ابعادی زندگی مردم را درگیر و تباه می‌کرد. حالا هم آستین بالا بزنید به فرصت‌های از کف رفته و تجربه‌های مکرر نظر کنید. خواجه حافظ که رازگوی ملت ماست درست می‌گوید: من جرّب المجرّب حلّت به الندامه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *