حیف و میل سال های گذشته تاسف برانگیزاست
آرمان: کمتر آگاه به امور سیاسی در کشور است که نداند آیتا… هاشمی از جمله شخصیتهای موثر و تاثیرگذاری است که با دشمنان و حسودان زیادی در داخل و خارج کشور مواجه است. در هر برهه این مخالفان بهانهای برای هجمه به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دارند که اگر دلایل این مخالفتها مورد بررسی قرار گیرد در نهایت «به خطر افتادن منافع شخصی و جناحی» نتیجهای است که حاصل خواهد شد اما رفتار آیتا… هاشمی با این مخالفان قابل توجه است. او سکوت میکند و در برخی مواقع که صلاح بداند به ارشاد مخالفانش میپردازد و این رفتار چنان موثر بوده که امروز طیف بزرگی از مخالفان او به موافقان دو آتشه اش تبدیل شدهاند. دیروز هم آیتا… هاشمیرفسنجانی در یکی دیگر از دیدارهای نوروزی خود با تبریک سال نو، با ابراز تاسف از تشدید فضای غیراخلاقی تخریب در جامعه، گفت: مخالفان میتوانند به جای تخریبهای غیراخلاقی، به انتقاد درست روی آورند که جامعه با انتقادات سازنده به طرف بهتر شدن امور میرود. وی مکتب اهل بیت (ع) و وفاداری مردم را سرمایه بینظیر انقلاب اسلامی در کشور دانست و گفت: میتوان با این مکتب که عصاره اسلام اصیل است و با این مردم که در مراحل مختلف ثابت کردهاند که از انقلاب دفاع میکنند، کشور را ساخت و به جایگاه شایستهاش رساند. آیتا… هاشمی اظهار داشت: شرایط امروز برای کشور و منطقه را جدید و قابل تامل خواند و گفت: اگر تا دیروز جوامع بشری، کشورها و دولتها از تفنگ تروریستها میترسیدند، امروز از دسترسی آنها به مواد شیمیایی میترسند. وی با اشاره به برنامههای دشمنان اسلام برای تعمیق اختلافات مذهبی در جهان اسلام و با تاکید بر نگرانیهای رهبری نظام از ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی در داخل کشور، گفت: کسانی که هیچ تعهدی به اسلام واقعی ندارند، در کشورهای اسلامی و گاهی در داخل کشور به بهانه دفاع از شیعه یا سنی، دیگران را تحریک و تشویق به تندروی میکنند. آیتا… هاشمی با اشاره به سخنان دلسوزانه جانبازی که در دیدار از مهاجرت نخبگان گفت، افزود: تاسف بیشتر اینجاست که به خاطر رکود، شغل مناسبی پیدا نمیکنند. جامعه به وجود آنان نیاز دارند و برای تحصیل آنها هزینه شده است، ولی راه درست این است که با توسعه دانشمحور که سیاست کلی نظام است و اکنون پس از رفع تحریم شرایطی به وجود آمد که نیروهای تحصیلکرده در داخل کشور خدمت کنند.
تاسف از حیف و میل درآمدهای نفتی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حیف و میلهای درآمدهای نفتی در سالهای گذشته را تاسفانگیز خواند و گفت: واردات کالاهای بیکیفیت جایگزین تولیدات داخل شد و با افزایش هزینهها، قدرت رقابت را از تولیدگران داخلی گرفتند. وی آگاهی مردم از اقدامات این جریان و واکنش آنها در انتخابات سال ۹۲ را ستود و گفت: آن آگاهی را در انتخابات ۷ اسفند ۹۴ کاملتر کردند و نشان دادهاند که هوشیارند و فریب تبلیغات منفی رسانهها را نمیخورند. آیتا… هاشمی، پیشرفت ابزار اطلاعرسانی را یکی از دلایل افزایش آگاهی مردم دانست و گفت: سانسور و تحریف در چنین شرایطی جواب نمیدهد و مردم ایران در طول تاریخ ثابت کردهاند که علاوه بر هوشیاری و آگاهی، استعداد برتری نیز دارند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حضور مردم آگاه را برای تثبیت شرایط پیشرفت ایران ضروری دانست و گفت: مردم هوشیار که به بلوغ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رسیده باشند، مطالباتی دارند که در صورت برآورده شدن، ارزش و اعتبار جامعه در ابعاد داخلی و بینالمللی به مراتب بالاتر میرود. در پایان سخنرانی آیتا… هاشمیرفسنجانی، خانم پیمانه ضرابینژاد، همسر جانباز محمدعلی اثنیعشری، از میان جمعیت برخاست و گفت: آقای هاشمی، شما از هوشیاری مردم میگویید، در حالی که ما به عنوان نماینده مردم باید از شما به خاطر هدایتهای فکری و سیاسی تشکر کنیم و البته باید صبر شما را در مقابل ناملایمات فراوان این سالها ستود. هاشمیرفسنجانی در پاسخ به وی، گفت: صبر واقعی را شما خانوادههای شهدا و جانبازان تحمل میکنید که سالهای سال است از عزیزان جانباز خود که میدانیم چه روزگار سختی دارند، نگهداری میکنید. صبر ما در مقابل حرفهای سیاسی است که زودگذر است.
تاسف از تخریب دستاوردهای برجام در داخل
همچنین دیروز جمعی از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، استادان دانشگاه، مسئولین سازمان محیط زیست، کارمندان وزارت امور خارجه و سفرای امروز و دیروز جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف، وزرای کابینههای مختلف در طول انقلاب اسلامی، اعضای جبهه متحد اعتدالگرایان، اعضای جبهه تدبیر و توسعه ایران اسلامی، پزشکان و روسای بیمارستانها و مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی بهطور جداگانه، با آیتا… هاشمیرفسنجانی دیدار کردند. آیتا… هاشمیرفسنجانی با اشاره به انتخابات هفتم اسفند، گفت: انتظار داریم مجلسی که شکل گرفته، معتدل باشد و به دلایل سیاسی چوب لای چرخ حرکت کشور به سوی پیشرفت نگذارد. هاشمیرفسنجانی، درباره منتخبین مجلس خبرگان نیز گفت: حساسیتهای سیاسی نسبت به منتخبین مردم برای این مجلس بیدلیل است، چون کسانی انتخاب شدهاند که سوابق روشنی در انقلاب اسلامی و وفاداری به آرمانهای امام و رهبری دارند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به اوضاع سوریه، افغانستان، پاکستان، لبنان، لیبی، یمن و مصر، گفت: ویرانی زیرساختهای کشورهای اسلامی و بهم خوردن نظم زندگی مردم، نیاز به آرامش سیاسی و اجتماعی دارد و تا اندیشههای تروریسم و عوامل نارضایتی جوانان از بین نرود، نمیتوان به ثبات سیاسی در این کشورها امیدوار بود. وی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به مسائل داخلی و تلاش بعضیها برای القاء اختلاف در بین مسئولان عالی نظام، گفت: تفرقهانگیزی برای انقلاب سم است و هرکس در هر مسئولیتی که است، باید برای تقویت وحدت تلاش نماید. هاشمیرفسنجانی، با اشاره به اظهارات صریح آقای عراقچی درباره برجام در صداوسیما، گفت: مایه تاسف است که بعضیها در داخل برای تخریب دستاوردهای برجام تلاش میکنند و منافع باندی و جناحی را بر مصالح ملی و نظام ترجیح میدهند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تشکیک در عادی بودن روابط بانکی ایران با اروپا تاسف بار خواند و گفت: با اینکه بانک مرکزی خبرنگاران را برای دیدن باز بودن سوئیفت دعوت کرد، باز هم بعضیها شبهه میکنند، که البته کاملا معلوم است برای چه، چنین کارهایی را میکنند. وی با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری و تاکید بر ضرورت نگاه عملیاتی به این شعار، گفت: تعبیر رهبری از اقتصاد مقاومتی، اتکا بر درون با نگاه به بیرون است، چون اگر در بعضی از تعاملات جهانی نباشیم، نمیتوانیم از حقوق سیاسی و اقتصادی مردم ایران دفاع کنیم. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به سوال یکی از حاضران که نگاه شما به احزاب و جناحهای موجود در کشور چیست؟، گفت: وفاداران به نظام را فرزندان انقلاب میدانم و حاضرم با همه جناحها در راستای تقویت نظام همکاری کنم. وی افزود: تاکنون عضو هیچ جناح و جریانی نبودهام و فقط عضو حزب جمهوری اسلامی بودم که فراجناحی بود و زمانی که احساس کردیم دارد جناحی میشود، با آیتا… خامنهای خدمت امام (ره) رفتیم و نامه نوشتیم و فتیله آن را پایین کشیدیم. هاشمیرفسنجانی، با تاکید بر پرهیز از افراط و تفریط در موضعگیریها، گفت: براساس آموزههای اسلام، اعتدال و میانهروی را راهحل مشکلات و خودم را پایبند به رعایت اعتدال در گفتار و رفتار میدانم. رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، در دیدار دیگری که مسئولان نظارت بر عملکرد این دانشگاه حضور داشتند، با تشریح فراز و فرودهای دانشگاه آزاد اسلامی در هشت سال دولت نهم و دهم، گفت: اگر چه در مقطعی با دست بردن غیرقانونی در اساسنامه، هیات موسس را خلع ید کرده بودند، اما مسئولیت نظارت، از وظایف ذاتی هیات موسس است و همیشه باید با جدیت پیگیری شود.