خرید قطعی ۶۰ میلیون دُز واکسن کرونا از روسیه:تحویل واکسنها از خرداد ۱۴۰۰آغاز خواهد شد و براساس برنامه زمان بندی مورد توافق طرفین، تا پایان پاییز تمامی ۶۰ میلیون دُز واکسن به ایران ارسال میشود
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران از آماده باش کامل مراکز نقاهتگاهی خبر داد.
به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در جلسه شورای فرماندهی ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران، در خصوص وضعیت شیوع بیماری در این استان عنوان کرد: در پایتخت برای اولین بار تمامی شهرها در وضعیت قرمز قرار گرفتند و گسترش بیماری به صورت همگن در تمامی مناطق رخ داده است.
وی ادامه داد: استان البرز، بعد از استان گیلان، بالاترین شتاب بروز بیماری در موج چهارم را تجربه می کند، بنابراین در هم تنیدگی و تردد بین استانهای تهران و البرز، می تواند یکی از مهمترین عوامل افزایش آمار ابتلا در پایتخت باشد .
زالی با اشاره به اینکه این اواخر حجم مراجعین سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان تهران، تاکنون بی سابقه بوده است، عنوان کرد: بر اساس گزارشات روزانه در تهران، از هر دو نفر مراجعه کننده به مراکز با علائم بیماری کرونا، تستPCR یک نفر مثبت می شود، همچنین نرخ مثبت شدن تست های سریع نیز ۲۵درصد برآورد شده است؛ این نشان از پخش گسترده ویروس در استان دارد.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران گفت: اکنون شاخص اپیدمیولوژیک مولد پایه در تهران، ۱.۶گزارش شده است که از سرعت بالای سرایت و شیوع بیماری حکایت دارد. این شاخص در اسفندماه در تهران ۷ر۰ تا ۸ر۰ متغیر بود.
به گفته زالی، از ابتدای فروردین ماه ۵۳درصد مجموع بستری و ۷۵درصد مجموع مرگ و میر در افراد ۶۰سال به بالا رخ داده که البته این آمار در نوجوانان و کودکان زیر ۱۰سال با کاهش روبرو بوده و از ۲ر۱۰درصد در اسفندماه، به ۴درصد در فروردین ماه رسیده است.
وی ادامه داد: اسفندماه در گروه های سنی ۴۰تا ۵۰سال و ۵۰تا ۶۰سال، آمار بستری به شدت پایین بود، اما در فروردین ماه روند صعودی به خود گرفته است، به طوری که بعد از گروه سنی ۶۰سال به بالا، افراد ۴۰تا ۵۰سال بیشترین میزان بستری را به خود اختصاص داده اند.
زالی از همکاری تمامی نهادها برای افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی خبر داد و گفت: مهمترین مساله، علاوه بر تخت، موضوع تامین اکسیژن است که از حیاتیترین مولفههای درمان بیماران کرونایی محسوب میشود و باید برای روزهای آتی نیز تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.
زالی بر لزوم افزایش نظارتها بر اعمال محدودیتها تاکید کرد و گفت: بالغ بر ۱۹۰هزار کارمند استانی در دستگاه های ملی در تهران مشغول به کار هستند و برخی ادارات از دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص محدودیت ها تمکین نکرده اند .
فوت ۳۲۸ بیمار دیگر
بنابر اعلام وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر ۲۷ فروردین ماه، ۲۵هزار و ۲۶۱مورد جدید کووید۱۹در کشور شناسایی شد و متاسفانه ۳۲۸تن نیز به دلیل این بیماری جان باختند، از اینرو مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۶هزار و ۸نفر رسید.
وزارت بهداشت آخرین موارد ابتلا و فوتی ناشی از کووید ۱۹در کشور را اعلام کرد و براین اساس در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر ۲۷فروردین و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵هزار و ۲۶۱بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹در کشور شناسایی شد که ۳۲۰۷نفر از آنها بستری شدند.
بر اساس این اطلاعیه، ۴۶۵۲نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تا کنون ۳۷۲هزار و ۳۶۲نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۱۲هزار و ۱۰۸نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴۸۴هزار و ۴۷۰دُز رسید.
جزئیات خرید ۶۰ میلیون دُز واکسن اسپوتنیک
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، از نهایی شدن قرارداد خرید ۶۰میلیون دُز واکسن اسپوتنیکVخبر داد.
به گزارش مهر به نقل از وبدا، کاظم جلالی، در خصوص زمانبندی ارسال ۶۰میلیون دُز واکسن
اسپوتنیکVبه ایران، گفت: تحویل واکسنها از خرداد ۱۴۰۰آغاز خواهد شد و براساس برنامه زمان بندی مورد توافق طرفین، تا پایان پاییز تمامی ۶۰ میلیون دُز واکسن به ایران ارسال میشود .
وی در ادامه با اشاره به پیشرفت روند تولید مشترک واکسن اسپوتنیکVدر ایران از معرفی سومین شرکت ایرانی داوطلب تولید مشترک به طرف روس خبر داد و گفت: هر شرکت ایرانی که توان واکسنسازی و زیرساخت تولید این واکسن در داخل کشور را دارد میتواند درخواست خود را به ما ارائه دهد تا ما این شرکت را برای تولید مشترک به طرف روس معرفی کنیم.
سفیر کشورمان در روسیه همچنین در خصوص امکان خرید واکسن روسی از طریق بخش خصوصی به محدود بودن توان تولید روسیه اشاره و تصریح کرد: این تلقی وجود دارد که واکسن در روسیه تولید شده و از مجاری مختلف فروخته میشود و کسی نیست که آن را بخرد، اما حقیقت این است که در روسیه تنها یک مجرا برای فروش واکسن وجود دارد که صندوق سرمایهگذاری مستقیم است و ما نیز با این صندوق ارتباط داریم و در حال انجام خرید دولتی هستیم.
جلالی با هشدار نسبت به احتمال سوءاستفاده برخی سوداگران از نیاز کشور به واکسن گفت: در روزهای اخیر تماسهای زیادی از سوی بخش خصوصی و برخی مسئولینی که دلسوزانه دنبال خرید واکسن هستند با ما گرفته شده و میگویند برخی افراد ادعاهایی در خصوص امکان تأمین واکسن دارند، اما بررسی برخی ادعاها از سوی سفارت نشان داد که متأسفانه این ادعاها صحیح نیست. ما تاکید داریم که چنین ادعاهایی باید راستیآزمایی شود تا خدای نکرده این اتفاق نیافتد که دوباره ارز نیمایی به یک عده سوداگر تحویل شود و این افراد نیز نتوانند کاری برای واردات واکسن انجام دهند.
سامانه ثبتنام تزریق واکسن برای پرستاران
سازمان نظام پرستاری با صدور اطلاعیهای سامانه ثبتنام تزریق واکسن کرونا برای پرستاران را معرفی کرد .
به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: همکاران گروه پرستاری، اعضای هیات مدیرههای نظام پرستاری، شاغلین بخشهای درمانی اعم از دولتی و خصوصی، مراکز مشاوره و مراقبتهای پرستاری در منزل ، بازنشستگان، اعضای هیات علمی، دانشجویان دو ترم آخر و…، که تا کنون موفق به دریافت واکسن نشدهاند، میتوانند برای ثبت نام در سامانه ستاد صحت سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی از طریق لینک این ستاد به نشانی:
http:ررsehat.ino1.ir اقدام کنند.
ساخت قویترین واکسن توسط دانشمند ایرانی
واکسنی که تاکنون هرگز نام آن را نشنیدهایم، توسط دانشمند ایرانی الاصل ساکن آمریکا به نام دکتر «کیوان مجرد» به تازگی آزمایشهای انسانی خود را آغاز کرده که دانشمندان معتقدند میتواند با همه انواع کشنده و جهش یافته ویروس کووید۱۹و حتی همهگیریهای آینده نیز مبارزه کند.
در حالی که بیش از ۱۰۰میلیون آمریکایی با دوزهای تولید شده توسط شرکتهای دارویی مانند «فایزر» (Pfizer) و «مدرنا» (Moderna) در برابر کووید-۱۹واکسینه شدهاند، یک گروه از دانشمندان در یک آزمایشگاه نظامی درست در حومه پایتخت آمریکا بی سر و صدا با دستکاری پروتئینها و آزمایش روی میمونها، در حال ابداع یک واکسن نوین برای مبارزه با کووید۱۹و همه انواع دیگر از ویروسهای خانواده کروناویروس هستند.
این واکسن حاصل تجربیات، دانش و زحمت این گروه به سرپرستی دکتر کیوان مجرد است که به تازگی اولین آزمایش انسانی خود را آغاز کرده است.
دکتر کیوان مجرد که تلاش برای ساخت این واکسن را به عنوان مدیر بیماریهای عفونی نوظهور در موسسه تحقیقات نظامی والتر رید(WRAIR) رهبری میکند، گفت: ما میخواهیم در این نبرد پیروز شویم، اما همچنین میخواهیم در یک جنگ طولانی هم پیروز شویم.
هنگامی که ویروس کووید-۱۹در ژانویه سال ۲۰۲۰توالییابی شد، مجرد و تیمش به صورت شبانهروزی مشغول کار شدند و طی ۶ماه از دوازده نمونه اولیه به یک واکسن واحد رسیدند.
مجرد در دهه گذشته همچنین تلاشهای ساخت واکسن برای ارتش آمریکا به منظور مبارزه با ابتلا به ویروسهای ابولا و زیکا را بر عهده داشته است و محقق اصلی در مبارزه علیه ویروس مرس(MERS) بوده که یک بیماری ناشی از خانواده کروناویروس است.
مجرد ادامه داد: به رغم تلاش بیوقفه و سرعت ما در پیشبرد این واکسن، میدانستیم که اولین واکسنی نخواهد بود که برای عموم عرضه میشود.
وی گفت: حتی اگر ظرف یک سال پس از ظهور بیماری واکسن دریافت کنیم، صدها هزار نفر در ایالات متحده و چند میلیون نفر در سطح جهان قبل از اینکه واکسن در دسترس قرار بگیرد، جان خود را از دست دادهاند. ما میخواهیم به جایی برسیم که واکسن از قبل وجود داشته باشد. قبل از اینکه نوع بعدی، ویروس بعدی، گونههای جهش یافته بعدی کروناویروسها
ظهور کنند.
مجرد گفت: بسیاری از نظریهها وجود دارد که نشان میدهد چرا چیزی که به این شکل ارائه میشود چنین واکنش ایمنی خوبی در پی دارد، اما از برخی جهات میتوانید ببینید که شبیه به ویروس به نظر میرسد. بنابراین دارای برخی از خواص است که پاسخ ایمنی را به گونهای آموزش میدهد که به شما یک پاسخ بسیار قوی و گسترده ارائه میدهد.
وی افزود: ما فکر میکنیم واکسنها احتمالاً در مقابل انواع جدید ویروس نیز محافظت ایجاد کنند، اما ممکن است در میزان محافظت شاهد کاهش باشیم. اما آنچه که ما تاکنون در مورد واکسن خود در حیوانات دیدهایم، این است که از اثر محافظتی این واکسن در برابر انواع مختلف به هیچ وجه کاسته نمیشود و در برابر ویروسهای خانواده کرونا مانند سارس نیز موثر است. بنابراین آنچه اکنون توسعه دادهایم واکسنی است که همه خانواده ویروس کرونا را در بر میگیرد و ما در حال آزمایش همه چیز در این بین هستیم. این واکسن بسیار پایدار است و به شرایط خاصی برای نگهداری، از جمله نگهداری در دمای انجماد نیاز ندارد. این بدان معناست که شما میتوانید آن را در یک خنک کننده حتی پشت یک موتورسیکلت نیز قرار دهید و این واکسن باز هم خوب کار کند.
گفتنی است که نتایج آزمایش روی هزاران موش و دهها میمون امیدوارکننده بوده است