مراسم نکوداشت پروفسور اردشیر قوامزاده، پدر پیوند سلولهای بنیادی ایران، همزمان با روز گرامیداشت مقام معلم و استاد، برگزار شد.
به گزارش ایسنا، این مراسم دیروز با حضور پروفسور اردشیر قوامزاده، دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر قاسم جانبابایی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر پیروز حناچی شهردار تهران، دکتر رامین صرامی فروشانی سرپرست پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی، دکتر علی شهریاری احمدی فوق تخصص خون و انکولوژی و دکتر سیدامیرحسین امامی فوق تخصص هماتولوژی انکولوژی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر رامین صرامی فروشانی گفت: به دلیل شرایط همهگیری بیماری کروناامکان برگزاری مراسمی شایسته مقام استاد ارجمند، پروفسور قوامزاده، میسر نشد و این مراسم به صورت وبینار برگزار میشود.وی تأکید کرد: برای پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی افتخار بزرگی است که در روز گرامیداشت مقام معلم و استاد، مراسم نکوداشت یکی از بهترین استادان این کشور را برگزار میکند. دانشجویانی که ایشان تربیت کردهاند، اکنون از استادان و پژوهشگران خبره و بنام کشور هستند که به مردم و کشور خدمت میکنند و جا دارد ایشان را استاد استادان بنامیم.
سرپرست پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی افزود: استاد دکتر قوامزاده، همه فضائل و خصوصیات یک استاد نمونه را دارد. در چند سالی که در پژوهشکده سرطان معتمد در خدمت ایشان هستیم، شاهد بودهایم که به عنوان یک پزشک، بدون هیچ چشمداشت مادی، همواره دغدغه درمان بیماران را داشتهاست؛ به عنوان یک معلم، دغدغه تربیت دانشجویان را دارد؛ در انتقال دانش خساست نمیورزد و به عنوان محقق، به معنای واقعی همواره در جستجوی کشف و یافتن و تولید دانش و محتوا است.
دکتر حمیدرضا طیبی نیز در این مراسم، ضمن تبریک روز معلم گفت: از ضرورتهای پیشرفت و رسیدن به توسعه پایدار در هر کشور، تربیت انسانهای توسعهیافته است؛ افرادی که در حوزه علم و فناوری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، واجد یک سری صفات باشند.
رئیس جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: معلمان و به ویژه استادان، بیشترین نقش را در تربیت انسانهای توسعهیافته برعهده دارند؛ بهویژه استادانی که در زمینه کارهای علمی و فناورانه و بحثهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برجسته هستند و عموماً دانشجویان، این استادان را الگوی خود قرار میدهند.
وی افزود: امروز از استاد ارجمندی تقدیر میکنیم که واجد این صفات بوده و تقاطع علم، ایمان و عمل و خستگیناپذیر در انجام کارهای علمی و فناورانه است که برای پیشرفت کشور بسیار غنیمت است. تقدیر و تشکر از استادان، جزو یکی از برنامههای فرهنگی جهاد دانشگاهی محسوب میشود. از زحمات پروفسور دکتر قوامزاده هم در حوزه تربیت دانشجویان به عنوان مدیران و پزشکان آینده کشور و هم در همکاری ارزنده ایشان با مجموعه جهاد دانشگاهی در توسعه علمی و فناورانه کشور دارند، تقدیر و تشکر میکنم.
طیبی گفت: با وجود نیروهای بسیار خوب در دانشگاهها، هیچ مانعی برای توسعه علمی و فناورانه کشور و رسیدن به پیشرفت و توسعه پایدار وجود ندارد؛ مشکلات ما عمدتاً در حوزه مدیریتی هستند که امیدواریم این مشکلات برطرف شوند. هرجا که استادان و محققان اراده کردهاند، به اهداف مورد نظر دست یافتهایم. در جهاد دانشگاهی تلاش کردهایم نشان دهیم که توان انجام کارهای بزرگ در کشور وجود دارد و این مسأله باید در کل جامعه الگوسازی شود.
دکتر قاسم جانبابایی هم در این مراسم گفت: افتخار داشتم که شاگرد دکتر قوامزاده باشم. فکر نمیکنم کسی شاگرد ایشان بوده باشد، ولی تحولی در سیر زندگیاش اتفاق نیفتاده باشد .
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: شاید یکی از نقاط قوت رشته خون و سرطان بالغین، حضور فردی مانند استاد دکتر قوامزاده در این رشته بوده است. ایشان دانشآموخته مجامع بینالمللی بوده و با همان نظم و انضباط کاری( Discipline) وارد ایران شده است.
وی تأکید کرد: متخصصان این رشته، جزو منظمترین متخصصان محسوب میشوند و ویژگی بارز ایشان حضور به موقع در بیمارستان و رسیدگی به امور بیماران است. دکتر قوامزاده با کسی تعارف نداشته و اگر تعللی در روند درمان بیماران مشاهده کند، تذکر میدهد. اگر کشور میخواهد پیشرفت کند، همه باید به این شکل رفتار کنیم و ملاحظات را کنار بگذاریم.
جانبابایی افزود: درعین حال دکتر قوامزاده یک پزشک جامعنگر است که در رفتار و برخورد با مریض، شرایط و مسائل اقتصادی و اجتماعی بیمار را نیز مدنظر قرار میدهد. ایشان همواره از دیگران جلوتر بوده و با دوراندیشی، تصمیم میگیرد. بنیانگذاری پیوند سلولهای بنیادی در کشور (سال ۱۳۶۹) نمونهای از دوراندیشی استاد است.
شهردار تهران که به صورت مجازی در این مراسم حضور داشت، در سخنان کوتاهی گفت: وظیفه خود میدانم به نمایندگی از مجموعه شهرداری و شورای شهر تهران از زحمات استاد دکتر قوامزاده تقدیر و تشکر کنم. استاد گرانقدری که بنیانگذار پیوند سلولهای بنیادی در کشور هستند و شاگردان زیادی را تربیت کردهاند که در نقاط مختلف کشور، درحال خدمترسانی به مردم هستند .
پیروز حناچی افزود: صراحت لهجه، خوش خلقی و (تلاش برای) تربیت نیروی انسانی متخصص، از ویژگیهای بارز دکتر قوامزاده است که کشور به شدت به آن نیاز دارد. سلامت و طول عمر و عزت ایشان را از درگاه خداوند مسألت میکنم و امیدوارم تلاش دکتر قوامزاده در باز کردن مسیر بنبست بیماران ناامید، ذخیره آخرت ایشان باشد.