خاطرات یک قرنِ “باغ اطلسی قجری”؛ از آنفلوآنزای اسپانیایی تا کارِستان در کرونا + عکس
خاطرات یک قرن در اینجا نهفته است؛ از آنفلوآنزای اسپانیایی، آبله، و … تا همین روزهای سیاه و قرمز کرونا. شاید آن روز که میرزا عبدالحسین فرمانفرمایان – یکی از شاهزادگان قاجار، باغ اطلسیاش را با آن آب و هوای خوش در تهران وقف سلامت میکرد، کسی گمان نمیبرد که بعد از یکصد و اندی سال قرار است این باغ نیکنامیاش را به رخ بکشد و جایگاه جوانانی شود که در برابر یک بلای عالم گیر بایستند….
به گزارش ایسنا، پس از جنگ جهانی اول، ایران گرفتار قحطی، بیماری و اپیدمیهایی مانند آبله، وبا، آنفلوآنزای اسپانیایی و… شده بود. همین بود که در ۲۹ دیماه ۱۲۹۸ موافقتنامهای بین انستیتو پاستور پاریس و وزارت امور خارجه ایران به امضاء رسید و بدین ترتیب دهمین انستیتو پاستور در شبکه بینالمللی انستیتو پاستورهای دنیا، در سال ۱۲۹۹ در ایران تأسیس شد.
در سال ۱۳۰۳ بود که میرزا عبدالحسین فرمانفرمائیان از شاهزادگان قاجار باغی خوش آب و هوا را برای تاسیس مرکز انستیتو پاستور وقف کرد، باغی که با نقشه معماران فرانسوی، تبدیل به پشتوانه سلامت کشور شد.
![خاطرات یک قرنِ "باغ اطلسی قجری"؛ از آنفلوآنزای اسپانیایی تا کارِستان در کرونا + عکس](https://cdn.isna.ir/d/2022/02/21/3/62187253.jpg?ts=1645431436010)