دکتر ضیا الاطبا بزرگ خاندان ضیایی و اولین طبیب دیارمان را بیشتر بشناسیم ” نوشته کاظم خطیبی” (قسمت اول )
شادروان میرزا آقا ضیا الاطبا اولین پزشک تربتی فرزند حاج میرزا محمود حکیم باشی در سال ( شمسی ۱۲۴۹)در شهرستان تربت حیدریه متولد گردید ودر سال (شمسی ۱۳۳۱) درگذشت .
پدرش حاج محمود حکیم باشی نیز از اطبا معروف فرزند حاج اسماعیل حکیم باشی بود .
روانشاد میرزا آقا پس از تحصیلات مقدماتی معمول آنزمان و فرا گرفتن علم طب نزد پدر برای ادامه تحصیل ابتدا عازم مشهد شد و سپس برای فراگیری علوم جدید و نام نویسی در مدرسه دارالفنون به تهران عزیمت نمود .ودر نهایت از آن مدرسه فارغ التحصیل گردید.
وی پس از پایان دوره پزشکی به دیار خویش شهرستان تربت حیدریه بازگشت ومدتی در منزل خودکه باغی بزرگ در منطقه نوبهار شهرواقع شده بود به طبابت مشغول گردید .در طول این مدت جهت مداوای خانواده شوکت الملک علم در شهرستان بیرجند به ان دیار مسافرت . مینمودضیاالاطبا پس از مدتی مجددا “عازم تهران گردید.
میرزا آقا ضیا الاطبا در زمان اقامت در تهران با برخی از رجال بزرگ سیاسی اصل خراسان از قبیل تیمورتاش وسید محمد تدین آشنا وازآن موقع وارد دنیای سیاست گردید .وی در دوره پنجم مجلس شورای ملی از طرف مردم تربت حیدریه به مجلس راه یافت ، او از جمله کسانی است که در دوره های هشم تا سیزدهم بطور متناوب بعنوان نماینده تربت حیدریه در مجلس شورای ملی حضور داشت .
“از سمت راست به چپ : بهجت خانم ضیایی ، صفورا اصفیا ،قدسی خانم دختر بی بی رباب ضیایی ، بی بی رباب ضیایی و ایستاده دکتر محسن ضیایی در عبدل آباد جاده مشهد “
زنده یاد میرزا آقا ضیا الاطبا دارای ۶ فرزند ( ۴پسر و ۲ دختر )بود که هرکدام دارای تحصیلات عالی و صاحب مقامات عالیه بوده اند فرزندان ذکور عبارتند از آقایان دکتر علیرضا ، دکتر محمود ،دکتر خلیل ، دکتر طاهروبانوان بی بی رباب و بهجت خانم ضیایی روانشاد ضیا الاطبا مردی مهربان خوش اخلاق و خوش پوش و در مراودات اجتماعی و خانوادگی مردی مبادی آداب بود ودر سخن گفتن و ارتباط با اطرافیان سعی داشت خودرا همسطح طرف مقابل قرار دهد تا بتواند ارتباط موثری با اطرافیان داشته باشد جالب است نامبرده علیرغم موقعیت برتری که از نظر علمی اجتماعی و سیاسی داشت مردی بسیار فروتن و خیر بود و کمک های زیادی از نظر پزشکی به همشهریان خود مینمود بطوریکه بعد ها هم فرزندان ایشان همان شیوه پدرشان را پیشه کار خود ساختند.
با سلام
شاید اشتباه چاپی باشد. نوشتهاید ایشان اولین پزشک تربتی بودهاند در حالی که پدر ایشان هم تربتی و پزشک بودهاند بنابراین نمیشود اولین باشند
با سلام جناب افتخاری گرامی دزست میفرمایید در قسمتهای آینده به این موضوع که پدر بزرگ ایشان ازحکیمان شاه عباس بوده و به تربت مهاجرت کرده اند خواهم نوشت ممنون که لطف فرمودید از شما خیلی ممنون و سپاسگزارن ارادتمند خطیبی
با تشکر زیاد، میل دارم زندگی نامه ه حسین ضیایی، نوه ی ضیاالاطبا، که بخشی از وبسایب اوست را برایتان بفرستم و بسیار مشتافم راجع به جد بزرگ ایشان که ازحکیمان شاه عباس بوده هر اطلاع و مدرکی هست بدست بیاورم.
مهستی افشار (ضیایی)
با سلام و سپاس از توجه شما ممنون خواهم شد که در این خصوص باهم همکاری کنیم تاچهره های درخشان فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی دیارمان را برای آیندگان بهتر بشناسانیم ارادتمند کاظم خطیبی
درود
فکر کنم چند تا تابلو عکس از این خاندان من داشته باشم
با سلام لطفا اگر برایتان میسر است ارسال فرمائید تادر سایت و مجله پیک تربت درج کنم با سپاس از شما خطیبی