علی آخوندشریف با اشاره به کم سو شدن چراغ پایانه تربت حیدریه، افزود: با شیوع کرونا و پس از آن دیگر کسی برای سرمایهگذاری در این حوزه وارد میدان نشده است.
وی ادامه داد: باید دست کم ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره در اختیار مالکان اتوبوس قرار گیرد تا آنها نسبت به تبدیل به احسن ناوگان خود و یا به روز کردن اتوبوس خود، اقدام کنند.
دست ما کوتاه و خرما بر نخیل
شهردار تربتحیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مردم تمایل دارند بدون معطلی و راحتتر سوار اتوبوس شوند و بر این اساس بیشتر آنان به دور میدان مراجعه می کنند و این فرهنگ در دیگر شهرهای کشور نیز وجود دارد.
وحید فرختبار افزود: برای قانونمند شدن این وضعیت شهرداری به تنهایی قادر به رفع مشکل نیست و نیاز به یک عزم همگانی و همکاری بین بخشی وجود دارد و اگر دستگاههای نظارتی از توقف اتوبوسهای بینراهی در ورودی میدان ۲۲ بهمن ممانعت به عمل آورند، دوباره شاهد رونق پایانه مسافری خواهیم بود.
شهردار اسبق و عضو کنونی شورای اسلامی شهر تربتحیدریه نیز، اظهار کرد: بین سالهای ۶۰ تا ۶۵ که مدیریت این شهر را داشتم، با توجه به نیاز شهر به پایانه، زمینی به مساحت ۱۱ هکتار را در بیرون شهر تملک و عملیات ساخت پایانه را در سال ۶۱ آغاز کردیم که در سال ۶۳، نخستین پایانه مسافری استان خراسان بزرگ در تربتحیدریه افتتاح شد.
اردشیر ریاحی افزود: پایانه به تدریج رونق گرفته و به یک مرکز تجاری و حتی محلی برای قرار و ملاقاتهای مردمی تبدیل شده و تا زمان پایان جنگ، حتی برخی اعزامهای رزمندگان به جبههها نیز از همین مکان انجام میگرفت.
ریاحی گفت: حتی سال در ۶۳ که بنا بود رییسجمهور وقت (آیتالله خامنهای) به این شهر سفر کنند، بالگرد ایشان در وسط زمین پایانه فرود آمد.
شهردار اسبق تربتحیدریه با اشاره به وضعیت کنونی این پایانه اظهار کرد: شهرداران بعدی هر یک سیاستی را در قبال پایانه در پیش گرفته و قسمتی از آنرا به بازار زعفران، مرکز معاینه فنی خودرو، مقر بهداشت سپاه، جمعه بازار و… اختخصاص دادند و البته شهروندان نیز به دلایل مختلف از جمله ترجیح سفر با خودرو شخصی، قطار یا هواپیما، دیگر رغبت چندانی برای تهیه بلیت سفر با اتوبوس از خود نشان ندادند.
ریاحی گفت: به عبارت بهتر پایانهای که در آن برای رفاه حال مراجعان سرویس بهداشتی، نمازخانه و مغازههایی برای تهیه نیازهای مهم سفر پیشبینی شده بود، کمکم زیبایی اولیه خود را از دست داد و تبدیل به همهچیز به جز پایانه شد.
عضو کنونی شورای اسلامی شهر تربتحیدریه به برنامه کنونی شهرداری برای این پایانه نیز اشاره و اظهار کرد: بنا داریم پایانه را برای فعالیتهای حوزه خدمات شهری احیا کنیم.
ریاحی تصریح کرد: از سوی دیگر با توجه به بزرگ شدن تربتحیدریه، دنبال انتقال پایانه به قسمتهای بالای شهر (شهرک ولیعصر) در جوار دانشگاه آزاد اسلامی هستیم زیرا اینجا دیگر محل مناسبی برای جابهجایی مسافر نیست و بنا داریم زمینی را بدین منظور تملک کنیم.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.