در گفت‌وگو با ایرنا؛ بروجردی: قطعنامه شورای حکام علیه ایران یک قطعنامه کاملاً سیاسی است

بروجردی: قطعنامه شورای حکام علیه ایران یک قطعنامه کاملاً سیاسی است

تهران-ایرنا-نماینده مردم لارستان در مجلس ضمن سیاسی خواندن قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام گفت: کاهش محدودیت‌های پذیرفته‌شده در قالب برجام توسط ایران مطابق این توافقنامه صورت گرفته و ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کامل داشته‌ایم.

علاءالدین بروجردی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، با اشاره به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: این صدور این قطعنامه به پیشنهاد سه کشور انگلیس فرانسه و آلمان بر خلاف صحنه و فضای موجود بود، چرا که ما به همکاری‌های خود با آژانس ادامه می‌دادیم.

نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سه کشور انگلیس فرانسه و آلمان می‌دانند که توافق برجام یک توافق دو طرفه بود و ما پذیرفتیم تا در ازای برداشته شدن تحریم‌ها محدودیت‌هایی را در بعضی بخش‌ها اعمال کنیم.

وی افزود: وقتی آمریکا در زمان ریاست جمهوری ترامپ از برجام خارج شد و تحریم‌ها به حالت قبل بازگشت رفع محدودیت‌های پذیرفته شده توسط ایران نیز طبق این توافق بوده و هست. مضافاً بر اینکه ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی در این مدت همکاری کامل داشته‌ایم.

بروجردی خاطرنشان کرد: قطعنامه ضدایرانی آژانس شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک قطعنامه کاملاً سیاسی و از جانب ما محکوم است.

نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: من ضمن محکومیت این قطعنامه سیاسی شورای حکام علیه ایران پیشنهاد می‌کنم تا در همکاری‌های بازرگانی و اقتصادی خود با کشورهایی که به این قطعنامه سیاسی رای مثبت داده‌اند، تجدید نظر کنیم.

وی افزود: کشورهایی که ضد جمهوری اسلامی ایران موضع می‌گیرند و به قطعنامه‌های ضد ایرانی رأی مثبت می‌دهند، نباید در جایگاه کشورهایی باشند که مواضع به حق در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ می‌کنند.

به گزارش ایرنا، قطعنامه پیشنهادی سه کشور انگلیس و فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ برابر با ۵ ژوئن ۲۰۲۴ با ۲۰ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع در شورای حکام تصویب شد. این قطعنامه بدون اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته است تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.

این قطعنامه همچنین از ایران می خواهد بیانیه موسوم به ۴ مارس درباره حل‌وفصل تمام موضوعات باقیمانده بین ایران و آژانس را «بدون تاخیر» اجرا و مجوز بازرسان آژانس را که ایران براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان لغو کرده است، احیا کند.

در این قطعنامه با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی و ریشه‌دار در اسناد جعلی رژیم اسرائیل از تهران خواسته شده است که در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه کند و آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند»

این درحالی است که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند. ایران نیز به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و تاکید دارد که مسائل باقی‌مانده با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

با این حال، در قطعنامه شتابزده و غیرسازنده تروئیکا ادعا شده است که در صورت عدم «همکاری لازم، کامل و بدون ابهام ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده» ممکن است از مدیرکل آژانس خواسته شود که یک «ارزیابی جامع و به روز شده در مورد احتمال حضور یا استفاده از مواد هسته ای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده گذشته و حال، در مورد برنامه هسته ای ایران، بر اساس اطلاعات موجود ارائه کند.»

پیش از آغاز رای‌گیری درباره این قطعنامه، کشورهای موسوم به گروه همفکر، با صدور بیانیه‌ای مشترک، تصویب قطعنامه علیه ایران را اشتباه محاسباتی خوانده و هشدار دادند که چنین اقدامی نتیجه معکوس خواهد داشت. آن‌ها از کشورهای عضو شورا خواستند که در برابر تلاش‌ها برای سیاسی کردن مسائل پادمانی مقاومت کرده و به این قطعنامه رای موافق ندهند.

جمهوری اسلامی ایران نیز پیشتر هشدار داده بود که هرگونه اقدام سیاسی در شورای حکام، با واکنش متناسب، موثر و فوری مواجه خواهد شد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *