لوریس چکناواریان: کودکان و نوجوانان باید آثار کلاسیک بزرگان را اجرا کنند

 

 

سومین روز از پنجمین جشنواره موسیقی «نوای خرم» در حالی با حضور ویژه چند چهره شاخص موسیقی برگزار شد که یکی از هیات داوران بر پرهیز از تشویق‌های بیهوده هنرمندان کودک تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجشنبه ۱۵ آذرماه در سومین روز از برگزاری پنجمین جشنواره و جایزه موسیقی همایون خرم (نوای خرم) بیش از ۱۰۵هنرمند در بخش «اجرای‌گروهی»، ۳۲ هنرمند در بخش «تک نوازی»، ۵۳ هنرمند در بخش «دو و سه نوازی» آثار خود را در فرهنگسرای نیاوران تهران در معرض قضاوت هیات داوران گذاشتند.

یکی از اتفاقات ویژه سومین روز جشنواره موسیقی «نوای خرم» به حضور لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت موسیقی کشورمان اختصاص داشت.

این هنرمند صاحب نام پس از تماشای برخی از اجراهای سومین روز جشنواره بیان کرد: آثار ارائه شده در این روز فوق‌العاده بودند و به شخصه حس می‌کنم جشنواره خرم در این دوره نسبت به دوره قبل شاهد پیشرفت کمی و کیفی شرکت‌کنندگان است. این جشنواره جوان‌ها را تشویق کرده و سبب شده تا آنها برای شرکت در آن تلاش زیادی را انجام دهند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چند درصد از شرکت‌کنندگان این جشنواره را می‌توان در آینده موسیقی ایران دید، گفت: پیش‌بینی این موضوع فقط در اختیار خداوند است و تنها پروردگار مهربان است که می‌تواند در این باره پاسخ بدهند اما باید بگویم که شرکت موزیسین در چنین جشنواره‌هایی، کمک روحی بزرگی بوده که می‌تواند در ادامه راه کمک آنها باشد.

این هنرمند در پایان گفت: کودکان و نوجوانان علاقمند به موسیقی باید یاد بگیرند که آثار کلاسیک بزرگان را اجرا کنند و از این حیث جشنواره خرم فرصت خوبی را در اختیار آنها قرار می‌دهد که باید از دست اندرکاران این رویداد قدردانی کرد.

بهناز ذاکری، نوازنده سنتور و یکی از داوران بخش رقابتی پنجمین دوره جشنواره خرم هم درباره اجراهای ارائه شده گفت: اولین سالی است که به عنوان داور در این جشنواره حضور دارم، اما باید بگویم که فضای جشنواره خرم بسیار مثبت بوده و رده سنی کودک و نوجوان برای اینکه در آن شرکت کنند به شدت تلاش می‌کنند. من بر این باورم جشنواره نوای خرم آنها را به شدت تشویق به تمرین می‌کند.

وی افزود: یکی از بزرگترین محاسن این جشنواره یادآوری قطعات قدیمی و ماندگار بزرگان موسیقی ایرانی است که توسط شرکت‌کنندگان آن اجرا می‌شود و به این صورت آثار جاودانه بزرگان موسیقی توسط کودکان و نوجوان یاد می‌شود که این موضوع ارزشمند است. همچنین پدر و مادرهایی که تا این اندازه به بچه‌های خود بها داده و آنها را از شهرستان‌های دور به این جشنواره آورده‌اند؛ از نکات جذاب جشنواره خرم بوده که به شدت قابل تحسین هستند.

این هنرمند عنوان کرد: در بین شرکت‌کنندگان، بچه‌های با استعداد بسیاری حضور داشتند که قطعا می‌توانند آینده خیلی خوبی را برای موسیقی ایران رقم بزنند. البته اگر آنها را با تشویق‌های بیهوده و آموزش غلط به بیراهه نکشانند. چراکه آموزش در به ثمر رسیدن استعدادهای موسیقی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

ناصر ایزدی دبیر هنری پنجمین جشنواره موسیقی نوای خرم نیز عنوان کرد: جشنواره موسیقی نوای خرم در پنجمین دوره خود علاوه بر اینکه نسبت به سال گذشته میزبان شرکت کنندگان بیشتری است بلکه از لحاظ کیفی نیز رشد خوبی را تجربه می‌کند. از همان ابتدا وقتی فیلم های فرستاده شده متقاضیان را می‌دیدم متوجه پیشرفت شرکت کنندگان بودیم. ولی اکنون شاهد این هستیم که حتی از فیلم‌هایی که فرستاده‌اند نیز بهتر اجرا می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که جشنواره خرم، برای والدین، مربیان آموزشگاه‌ها و استادان اهمیت پیدا کرده و آنها تلاش می‌کنند تا هرچه بهتر هنرجویان را برای شرکت آماده کنند .

این هنرمند با قدردانی از شرکت کنندگان دوره پنجم ادامه داد: در این دوره متقاضیانی داشتیم که در شرایط به شدت سخت برای ما فیلم فرستاده بودند و دلمان نمی‌آمد که آنها را قبول نکنیم. ولی واقعا امکانات ما در همین حد بود. البته مسلما اگر بتوانیم برای سال‌های آینده امکانات بیشتری فراهم کنیم، حتما تعداد شرکت‌کنندگان و کیفیت جشنواره بالاتر خواهد رفت. وی همچنین در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: خیلی از اساتید، از بین شرکت‌کنندگان متعدد یک جشنواره، تنها دو سه نفر را جزو نوابغ موسیقی آینده ایران معرفی می‌کنند ولی من باتوجه به اینکه در هنرستان موسیقی درس می‌دهم، اطمینان دارم که خیلی از شرکت‌کنندگان این جشنواره، موزیسین‌های خوب آینده ما می‌شوند. چراکه بسیار باهوش، با استعداد و اهل ذوق هستند و خوشبختانه موسیقی را دوست دارند.

پنجمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم) توسط موسسه فرهنگی هنری «راد نواندیش» به مدیریت بردیا صدرنوری از روز پنجشنبه ۸ آذر ماه با حضور هنرمندان شرکت‌کننده گروه سنی کودک و نوجوان آغاز شده است. مراسم اختتامیه این دوره نیز روز پنج‌شنبه ۲۲ آذر در تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.

رقابت گروه طرز در پنجمین جشنواره نوای خرم

گروه‌های موسیقی از سراسر کشور در پنجمین جشنواره نوای خرم که در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود به رقابت می‌پردازند.

محمد عابدی دولت‌آبادی مدرس آواز و از اعضاء گروه موسقی طرز در گفت‌وگو با خبرنگار اطلاعات، اظهارداشت: گروه موسیقی طرز به سرپرستی مسیح وحیدا وابسته به آموزشگاه طرز است. وی همچنین بیان کرد: این آموزشگاه در دولت‌آباد اصفهان دایر است و دارای هفت گروه آموزشی است که در اغلب جشنواره‌های موسیقی مقام‌های متعددی کسب کرده‌اند.

این مدرس آواز در ادامه سخنانش بیان داشت: گروه موسیقی طرز با توجه به کسب مقام لازم، مجوز شرکت در جشنواره نوای خرم را دریافت کرد. وی گفت: حدوداً ۱۶۰۰‌ نفر در قالب گروه های موسیقی برای شرکت در جشنواره موسیقی نوای خرم اقدام می‌کنند و این گروه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، که پس از این ارزیابی ده الی پانزده گروه در رقابت جشنواره امکان حضور پیدا می‌کنند و پس از رقابت گروه‌هایی که مقام اول تا سوم را کسب کرده‌‌اند در اختتامیه به اجرای برنامه می‌پردازند. عابدی دولت‌آبادی همچنین اشاره کرد که از گروه طرز دو نوازنده تک‌نواز پانزدهم آذر برنامه خود را اجرا کردند، که عبارتند از: محمد فتاحی نوازنده تار و سیدمحمد حسینی نوازنده‌ سنتور. وی با بیان اینکه؛ این رقابت در رشته‌های مختلف موسیقی برگزار می‌شود، اضافه کرد این رشته‌ها شامل: رقابت در بخش‌ سازبندی، فرم ملودی، خوانندگی، نوازندگی و … است.

گروه طرز روز شانزدهم آذر در فرهنگسرای نیاوران به اجرای موسیقی ‌پرداخت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *