رمان ملی: دوباره بوی پوپولیسم. با شکل و شمایل افشاگری و اظهارنظرهای کوبنده که تاکنون کمتر نظیر آن را شنیده بودیم. اظهارات اخیر پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان در مصاحبه اخیرش در تلویزیون بیاختیار انسان را به یاد مناظرههای انتخابی محمود احمدینژاد میاندازد. تلاش برای کسب محبوبیت با شیوه افشای تخلفات مالی و … مقامات و نهادهای کشور. پرویز فتاح به نظر میآید که نسل جدیدی از پدیده احمدینژاد را در آینده نزدیک انتخابات هدایت میکند. پدیدهای که میتواند بخشی از مردم را بهواسطه رنگ و بوی مبارزه با فساد به سمت خود جلب کند اما سرنوشتش ناکجاآباد است. فتاح با چهار سال وزارت در دوره احمدینژاد خیلی خوب این شیوهها را آموخته است اینکه چگونه جدای از جریانهای سیاسی خودش را مردمی معرفی کند و علمدار عدالتمحوری و مهرپروری شود. در محافل سیاسی جنس سخنان پرویز فتاح را که از شبکه یک تلویزیون پخش شد بیشتر شبیه به احمدینژاد تعبیر کردند و برخی نیز لقب احمدینژاد ثانی را به او دادند.
رئیس بنیاد مستضعفان درباره املاک در دست مسئولان افشاگری کرد و البته برخی از آنها با نادرست خواندن ادعاهای پرویز فتاح به ارائه توضیحاتی پرداختند. دفتر روسای جمهور یا استفاده آنها از املاک بنیاد مستضعفان موضوع تازهای نیست و طی سالها این روند ادامه داشته. پس از آغاز کار فتاح عدهای در بوق و کرنا کردند که او برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری چنین تصمیماتی دارد اما رئیس بنیاد مستضعفان شنبه در یک برنامه تلویزیونی به آنها چنین پاسخ داد: «بنده در بنیاد، حافظ منافع مستضعفان هستم و کوتاه نخواهم آمد. برخیها مرا متهم به اقدامات پوپولیستی برای انتخابات ۱۴۰۰ میکنند. اینها را بگویند، اما ملک ما را محترمانه تخلیه کنند و پس بدهند» فتاح از صاحبان فعلی املاک خواست تا تخلیه کنند و ادعاهایی در خصوص دریافت پول برای تخلیه کرد که بیپاسخ نماند. حسامالدین آشنا مشاور رئیسجمهوری در حساب کاربری خود در توئیتر با اشاره به اظهارات اخیر پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان نوشت: «چه تاریخی بشود تاریخ این بنیاد! فرمودند مستاجران بنیاد باید یا اجارهها را بهروز بدهند و یا ملک را تخلیه کنند. اما نفرمودند با آنانکه املاک را به نام مزایده ولی با مصالحه و توصیه مالک شدهاند، چه باید کرد. و نفرمودند فردای فروش سریع همه اموال و املاک، بنیاد میماند یا جمع میشود.»
ادعای فتاح و پاسخ عضو مجمع
فتاح درخصوص بازپسگیری کاخ مرمر بیان کرد: این بنا سالها در تملک آقای هاشمیرفسنجانی و سپس در دست تشخیص مصلحت بود و زمانی که دولت قصد بهرهبرداری دیگری از این ملک را داشت با همکاری آقای روحانی کاخ مرمر باز پس گرفته و با همکاری سازمان میراث فرهنگی قرار شد این بنا تبدیل به موزه گردد. وی افزود: بازسازیهای لازم انجام شد، اما هنوز هم آثار دردناکی در این کاخ خودنمایی میکند، زیرا در این کاخ آسانسور نصب کردهاند، حمام و جکوزی برقرار کردهاند و…، حال سوال اینجاست زمانی که این اتفاق میافتاده چرا خبری از میراث فرهنگی نبوده و اقدامی صورت نپذیرفته است؟ روز گذشته مجمع تشخیص مصلحت درواکنش به اظهارات فتاح آورد: تا زمان فوت مرحوم آقای هاشمیرفسنجانی، ساختمان کاخ مرمر بهعنوان دفتر رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بهرهبرداری قرار میگرفت، پس از آن براساس تدابیر مقام معظم رهبری مبنی بر تمرکز امور مجمع (سازمانی و ساختمانی) به درخواست دبیر مجمع و موافقت معظمله مبنی بر انتقال مجمع به ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی، در مردادماه ۱۳۹۷ و در زمان ریاست مرحوم آیتا… هاشمی شاهرودی بر مجمع، ساختمان کاخ مرمر تحویل ریاست وقت بنیاد مستضعفان، جناب آقای مهندس سعیدیکیا شد. علاوه بر ساختمان کاخ مرمر، دو ساختمان مرکز تحقیقات استراتژیک که توسط جناب آقای دکتر روحانی و سپس جناب آقای دکتر ولایتی مدیریت میشد نیز در مردادماه ۱۳۹۷ به ریاست وقت بنیاد، جناب آقای مهندس سعیدیکیا تحویل شد. پس از تحویل ساختمانهای فوقالذکر به بنیاد مستضعفان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، هیچگونه بهرهبرداری از ساختمانهای مذکور نداشته است. با عنایت به موارد مذکور، ضمن استقبال از لزوم شفافیت در امور، از مسئولان محترم انتظار میرود در اظهارات خود دقت لازم را معمول دارند تا باعث سوء برداشت مخاطبین نگردد. همچنین دیروز یک عضو مجمع به این اظهارات واکنش نشان داد. آیتا… محسن مجتهد شبستری گفت: در حال حاضر قسمت عمده کاخ مرمر از حاکمیت مجمع تشخیص خارج شده و قسمتهایی از مجلس سابق هم برای مجمع تشخیص مصلحت در نظر گرفته شده است. او ادامه داد: البته هنوز قسمتهای جزئی از دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت در کاخ مرمر باقی مانده است. آیتا… شبستری خاطرنشان کرد: کاخ مرمر در زمان مرحوم آیتا… هاشمی رفسنجانی بهطور کلی در اختیار مجمع تشخیص قرار داشت، اما الان به این صورت نیست.
مولاوردی و ابتکار: زمان برای پاسخ بدهید
در مورد دیگری رئیس بنیاد مستضعفان مدعی شد: «ساختمان مرکز مطالعات و تحقیقات زنان سالها و با مجوز در اختیار عدهای از بانوان از جمله خانم ابتکار، مولاوردی و بقیه بود که پیش از تصدی مسئولیت بنده در بنیاد، آن را تخلیه کردند و مدعی بودند که همچنان باید این ساختمان در اختیار آنها باشد، اما از نظر حقوقی، بنیاد مستضعفان توانست آنها را قانع و ساختمان را تخلیه کند. وی ادامه داد: آنها بابت تخلیه با توافق بنیاد در همان زمان، پنجمیلیارد تومان میگیرند و پس از بررسیها مشخص بود خلاف بود و کسی که ملک بنیاد مستضعفان در اختیار او بوده است باید اجرتالمثل هم بپردازد و امیدواریم این مبلغ برگردد و مشکل حقوقی و قضائی پیدا نکند.» این اظهارات با واکنش این دو زن مواجه شد چنانکه ابتکار در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توئیتر و در پاسخ به ادعای پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان مبنی بر دریافت مبلغ ۵میلیارد تومان به جهت تخلیه «مرکز مطالعات زنان»، نوشت: «آقای فتاح خیلیها شما را به دیانت میشناختند! صحبت دیشب شما اما اشتباه زیاد داشت و نام بردن از من و خانم مولاوردی با حقیقت ماجرا سازگار نیست که گویا رانت یا نفع شخصی بوده. ساختمان اوایل دهه ۷۰ با نظر امام به موسسه مطالعات زنان داده شد که ما مسئولیتی نداشتیم. رسانه ملی باید فرصت پاسخ دهد.» شهیندخت مولاوردی هم روز یکشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: آقای فتاح شما را به سلامت نفس میشناختم. کاش در جایگاه مهمی که قرار گرفتهاید در روایتهایتان بیش از پیش دقیقتر و مسئولانهتر باشید تا با مغلطه طوری وانمود نشود گر حکم شود که مست گیرند… وی خطاب به فتاح افزود: منتظر جوابیه مستند و مستدل هیات مدیره موسسه بمانید. این موسسه که کاملا غیرانتفاعی است، هیچگونه نفع و مابهازای مالی برای اعضای هیات امنا و مدیره خود ندارد و ملک مطلق به کسی هم محسوب نمیشود. هیات امنای آن هم که اخیرا به عنوان عضو آن (از ۱۲عضو) انتخاب شدهام فقط سالی یکی دو بار جلسه دارد، به عبارتی امروز هست و فردا نیست!
احمدینژاد زیر دین کسی نبوده است
فتاح در بخش دیگری گفت: «اکنون با آقای احمدینژاد رئیسجمهور سابق مساله داریم که با مجوز در ملک مربوط به بنیاد مستضعفان با مساحت حدود هزار و ۸۰۰ مترمربع در منطقه ولنجک برای چند سال مستقر است. البته پیامی داده که آماده است به مرکز شهر منتقل شود، اما ملکی را با آن شرایط نداشتیم که تحویل دهیم، اما این موضوع هم باید مدتدار و محدود به زمان باشد. فتاح افزود: از روحیه مردمی آقای احمدینژاد انتظار داریم تا این مال بیتالمال به بنیاد برگردد و آن را بفروشیم که بیش از ۲۰۰میلیارد تومان ارزش دارد.» روز گذشته دفتر احمدینژاد به این اظهارات واکش نشان داد و نوشت: ۱- این دفتر و جناب آقای دکتر احمدینژاد هیچگاه درخواستی برای در اختیار گرفتن ساختمان به بنیاد مستضعفان ندادهاند. این دفتر همچنین هیچ…
دخالتی در تعیین یا انتخاب محل موردنظر که ساختمانی متروکه بوده و بعدا بازسازی گردید، نداشته است. محل مذکور در آبانماه ۱۳۹۲ با انتخاب و پیشنهاد و دستور رئیس محترم وقت بنیاد مستضعفان و با عقد قرارداد در اختیار این دفتر قرار گرفته است. ۲- این دفتر بهویژه پس از پیشنهاد سال ۱۳۹۶ جناب آقای دکتر احمدینژاد به مقام معظم رهبری دائر بر فروش تمامی اموال بنیاد مستضعفان و توزیع آن بین مردم، خصوصا محرومین، همواره آماده تخلیه این محل بوده است. ۳- طی سال گذشته و با افزایش نجومی قیمتها، این دفتر ابتدائا و رأسا پیشنهاد تخلیه را به مسئولان بنیاد داده است، لیکن از طرف آنان تاکنون هیچ درخواستی حتی تلویحی برای تخلیه ارائه نشده است. ۴- با این حال آمادگی داشته و داریم که ساختمان مذکور را تخلیه نماییم و خواهیم کرد. کافی بود مسئولان مربوطه درخواست خود را مستقیما به این دفتر اعلام مینمودند. ۵- دکتر احمدینژاد هرگز زیر بار دین هیچ فرد، گروه و جریانی نبوده و به لطف الهی نخواهند بود به دنبال انتشار بیانیه دفتر رئیس دولتهای نهم و دهم در خصوص اعلام آمادگی آن دفتر برای تخلیه ملک در اختیار رئیسجمهور سابق، روابط عمومی بنیاد مستضعفان اطلاعیهای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: بنیاد مستضعفان ضمن تشکر از برخورد منطقی و اعلام آمادگی رئیس محترم دولتهای نهم و دهم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر آمادگی تخلیه ملک مربوط به دفتر ایشان واقع در منطقه ولنجک تهران، آماده هر نوع همکاری در این زمینه است که منجر به تامین منافع مستضعفان خواهد شد. باتوجه به رویکرد مردمی رئیس محترم دولتهای نهم و دهم و همچنین نظر به اعلام آمادگی قبلی ایشان در دیدار حضوری با رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان برای تخلیه یا جابهجایی از ملک مذکور، خوشبختانه با صدور اطلاعیه دفتر ایشان، امیدوار به همراهی دکتر محمود احمدینژاد در این مسیر انقلابی شدیم.
چالشهای حدادعادل و زاکانی برای فتاح
فتاح به بازپسگیری مدرسه آقای حدادعادل هم اشاره کرد و افزود: ایشان برای احداث مدرسه فرهنگ در خیابان فرشته بنایی را اجاره نمودند و این اجاره چندین نوبت تمدید شد؛ البته این اجارهبها با ملاحظات بوده و مشمول نرخ روز نمیشد، در حال حاضر موعد اجاره به سر رسیده است و باید تخلیه شود یا اجارهبها به نرخ روز تنظیم شود که البته با توجه به گرانی آن منطقه احتمالا برای ایشان بهصرفه نخواهد بود. ارزش ریالی ملک مدرسه فرهنگ در حال حاضر ۲۰۰میلیارد تومان برآورده میشود. فتاح اظهار داشت: ملکی هم در اختیار رئیسجمهور اسبق برای موسسه باران بوده است که پیش از تصدی مسئولیت بنده در بنیاد، تخلیه شده بود و آنجا را به محل قرنطینه بیماران تبدیل کردیم و آنجا را میفروشیم. وی گفت: یکی از ملکهای بسیار خوب و ارزشمند ما در ضلع جنوبی کاخ نیاوران است که اکنون مرکز پژوهشهای مجلس است. حتما سراغ آقای زاکانی رئیس جدید این مرکز میرویم و باید اجاره بپردازد. با توجه به شخصیت ارزشی و بسیجی آقای زاکانی انتظار داریم که نخستین کار انقلابی او، تخلیه این مکان باشد تا آنجا را بفروشیم.
باران هم تکذیب کرد
فتاح اظهار داشت: ملکی هم در اختیار رئیسجمهور اسبق برای موسسه باران بوده است که پیش از تصدی مسئولیت بنده در بنیاد، تخلیه شده بود و آنجا را به محل قرنطینه بیماران تبدیل کردیم و آنجا را میفروشیم. دیروز در پی اظهارات رئیس بنیاد مستضعفان مبنی بر استفاده رئیس دولت اصلاحات از یکی از املاک بنیاد مستضعفان به عنوان دفتر کار، رئیس بنیاد باران ضمن رد این اظهارات مالک ملک مذکور که مدتزمانی است تخلیه شده را موسسه تنظیم و نشر آثار امام و نه بنیاد مستضعفان خواند. متن توضیحات جواد امام رئیس بنیاد باران به این شرح است: متاسفانه توضیحات آقای فتاح درباره ملک جماران ناقص و شبههبرانگیز است. چرا که در همان سالها اعلام شد که ملک مذکور از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام در اختیار رئیس دولت اصلاحات قرار گرفته و به هیچ عنوان دفتر بنیاد باران نبوده است. حال مشخص نیست چرا مجددا چنین ادعایی از سوی عالیترین مقام بنیاد مستضعفان در فضای رسانهای تکرار میشود. این درحالی است که بنیاد باران از ابتدای تاسیس تاکنون، حتی یک روز هم در ملکی که متعلق به دولت یا بنیاد مستضعفان بوده فعالیت نداشته و برای اثبات این ادعا میتوان به اسناد ثبتی و مدارکی که موجود است، مراجعه کرد. ملکی که آقای فتاح چند سال پس از تخلیه به «بنیاد باران» نسبت میدهد، سابقه مشخصی دارد. این ساختمان از زمان حضرت امام و با اذن ایشان در اختیار کمیته انقلاب اسلامی قرار گرفت و در زمان مقام معظم رهبری نیز همین روند ادامه یافت. با اینکه چند سال بعد بخشهایی از آن در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفت، اما در سالهای گذشته در اختیار موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س) بود و دفتر «شبهقاره» موسسه محسوب میشد. آقای خاتمی بعد از قطع هرگونه کمک و حمایت دولت آقای احمدینژاد مدتی را به دلیل اینکه دبیر کنگره بینالمللی امام خمینی(ره) بودند به دعوت یادگار امام در مجموعه مذکور مستقر و از قسمتهایی از فضای آن به عنوان دفتر استفاده میکردند و به محض توافق دفتر تنظیم و نشر آثار امام با بنیاد مستضعفان مبنی بر تحویل ملک، بدون هیچ توقع یا انتظاری و درحالیکه محلی برای دفتر ایشان به عنوان رئیسجمهور پیشین در نظر گرفته نشده بود، دفترشان را تعطیل و آنجا را ترک کردند. ضمن اینکه همزمان با حضور رئیس دولت اصلاحات در آن ملک، واحدهایی از موسسه تنظیم و نشر آثار امام نیز از آن بهرهبرداری میکردند.مشخص نیست اگر قرار است تکلیف املاک تحویل دادهنشده از سوی اشخاص و نهادهای ذینفوذ در قدرت به بنیاد مستضعفان روشن شود، چرا پرویز فتاح نام ملکی را با ادعایی خلاف واقع به زبان آورده که سالها پیش تخلیه شده است؟ اینک مشخص نیست چرا جناب فتاح اطلاعاتی ناصحیح درمورد جناب رئیس دولت اصلاحات و بنیاد باران داده و قیاسهای مع الفارق مطرح نموده است. لذا شایسته است ایشان در راستای تنویر افکار عمومی، اظهارات خود را اصلاح و شفاف مطرح کند تا خدای ناکرده نسبت و قضاوت سوئی برای مردم شریف و افکار عمومی کنجکاو و واقعبین به وجود نیاید و همه با یک چوب رانده نشوند. در مجموع اینکه رئیس بنیاد مستضعفان به دنبال بازپسگیری این املاک از اشخاص و نهادهای خاص باشد، امری بدیهی و پسندیده است و باید از آن استقبال کرد.
حریف نیروهای مسلح نمیشویم
فتاح اضافه کرد: یکی از جاهایی که حریف او نمیشویم نیروهای مسلح هستند، زیرا قانونا نمیتوانیم علیه آنها شکایت کنیم اکنون یک جای خوب بنیاد در کوهک در اختیار نیروی دریای ارتش است و مقام معظم رهبری فرمانده کل قوا هم فرموده است، آقای سرلشکر باقری فرمانده ارتش هم امضا کرده است، اما نمیروند و پیگیریهای ما به در بسته خورده است. وی افزود: حتی یکی از املاک خوب ما در منطقه جماران در دست سپاه، ولیامر است، اما آن را به بنیاد پس نمیدهند و بنده را در این ملک راه ندادند. ارزش این ملک بیش از ۲۰۰میلیارد تومان است و از آن استفاده هم نمیشود، اما به کجا شکایت ببریم؟