مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد ابراز امیدواری کرد که با همت متولیان بخشهای مختلف در بدنه میراثفرهنگی هر چه سریعتر هنر خوشنویسی و نستعلیق ثبت جهانی شود.
بهگزارش میراثآریا، مراسم رونمایی کتاب «طلایهداران هنر خوشنویسی موزه میرعماد» (آثاری از دوره ایلخانیان تا اواخر عهد قاجار) بهمناسبت هفته خوشنویسی با حضور محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزهها، کیا پارسا مدیرمجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، غلامحسین امیرخانی رئیس انجمن خوشنویسان ایران، رضا یساولی مدیرهنری کتاب طلایهداران هنر خوشنویسی ایران، در مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد برگزار شد.
کیا پارسا با تشکر از پیگیریها و زحمات انجمن خوشنویسان ایران برای ثبت هنر خوشنویسی در تقویم ملی کشور، افزود: خوشنویسی بهعنوان اتفاقی مهم در دنیای هنر بازتاب هنردوستی است و امید میرود با همت متولیان بخشهای مختلف در بدنه میراثفرهنگی هر چه سریعتر شاهد ثبت جهانی هنر خوشنویسی و نستعلیق باشیم.
مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد ابراز امیدواری کرد این کتاب که به همت انتشارات یساولی منتشر شده است در آینده بهعنوان منبع مهم اطلاعاتی مورد استفاده پژوهشگران قرار بگیرد.
در ادامه محمدرضا کارگر با تاکید بر اهمیت شخصیت میرعماد بیان کرد: زمانی که در رابطه با یک هنرمند تاثیرگذار مانند میرعماد صحبت میکنیم، به جامعه داخلی و بینالمللی یادآوری میکنیم که هنر مهمترین موضوع ایرانیها در همه اعصار بوده است. همچنین این چنین اتفاقاتی اجازه فراموشی را به این هنر ارزشمند نمیدهد. مدیرکل امور موزهها تصریح کرد: میرعماد بخشی از آثار هنری ماست و تقدیر از چنین شخصی موجب بالندگی جایگاه خودمان میشود. هرچهقد هنر این شخصیت معرفی شود، در واقع ارزش ایرانیها بالا میرود و غرور ملی ما بالندهتر میشود .
در ادامه استاد غلامحسین امیرخانی با تاکید بر ارزش فرهنگ و هنر در شکلگیری اصل و موجودیت انسان بیان کرد: خوشحالم فرصتی برای پرداختن به مطالبی که پایه و اصل موجودیت انسان است، مهیا شد. اصلی که متاسفانه در عصر امروز مورد بیتوجهی قرار گرفته است. توجه به فرهنگ بسیار مفصل است، این گنج باید شناخته وقدر آن دانسته شود.
امیرخانی در ادامه به جایگاه و نقش هنر خوشنویسی در دوره معاصر و در موزههای دنیا اشاره کرد و افزود: «این هنر بیش از اینکه در کشور خودمان به آن توجه شود در دنیا دارای هویت است.»
او همچنین با تاسف برای از بین رفتن رشتههای هنری بیان کرد: «در گذشته بیش از ۱۵۰رشته هنری در کشور وجود داشته که بیش از ۱۰۰رشته یا از بین رفتهاند یا در حال از بین رفتن هستند. مسئولیت پیگیری و حمایت از این هنرها بر ما واجب است. ما تمامی دستاوردهای دنیای امروز را قدردان بزرگان هنرمندی هستیم که امانتی را در اختیار ما گذاشتهاند و باید در حفظ این امانتها کوشا باشیم.»
این استاد هنر خوشنویسی با ابراز خوشنودی از انتشار کتاب نفیس طلایهداران هنر خوشنویسی، اظهار کرد: باید برای معرفی هنرمندان کشور الگوسازی شود و این افراد به جوانان معرفی شوند. این کتاب مجموعهای کامل برای هرکسی است که هیچ اطلاعی از جریان تاریخی خوشنویسی کشور ندارد و نمونههایی ارزنده همراه با نقشه جغرافیای فرهنگی کشور در آن وجود دارد، که حائز اهمیت است.
در پایان از کتاب «طلایهداران هنر خوشنویسی ایران» رونمایی شد.