دکترمعین وزیرعلوم دولت اصلاحات در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد؛ مردم اعتراضات خود را به صورت مدنی بیان کنند/ تلاش دست‌های پشت پرده برای تضعیف دولت/ موضع صداوسیما نسبت به دولت بیطرفانه نیست

 

وزیرعلوم دولت اصلاحات با بیان اینکه متاسفانه موضع صدا و سیما نسبت به دولت، بیطرفانه نیست و تریبونی برای ترویج بی‌اعتمادی، افراطی‌گری علیه دولت بوده است، افزود: تحریکات و شعارهای مخالفان دولت در مشهد که از کنترل آنها خارج شد، جرقه‌ای برای شعله‌ور شدن اعتراضات سراسری ناشی از خشم‌های فروخفته مردم و احساس تحقیر جوانان در اثر بیکاری و فقر و فسادهای گسترده در ساختار کشور بود.

مصطفی معین در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با شاره به برخی تخریب‌‌ها علیه دولت با راه افتادن موجی مبنی بر اینکه از رای به روحانی پشیمانیم، اظهار داشت: این یک نوع ایجاد تزاحم و بحران‌سازی است که در تداوم بحران‌سازی‌های گذشته قرار دارد. 

وی گفت: همانطور که در سال ۷۶ هم کارناوال عصر عاشورا را راه انداختند و در  دولت نهم و دهم نیز این جریان به صورت دولتی خود را نشان داد،  پس از آن در دولت روحانی فضاسازی دیگری با عنوان «دلواپسان» راه افتاد و سپس به عنوان «ما پشیمانیم» تکرار و با شکست مواجه شد.  اینها همه غیرطبیعی، تصنعی و برای ایجاد بحران و تضعیف دولت است که در نهایت موجب تضعیف نظام هم خواهد بود.

معین با بیان اینکه ادامه این تحریک‌ها و بحران‌سازی‌ها اکنون خشونت و تخریبی است که در شهرها اتفاق می‌افتد، افزود: در اینکه نارضایتی‌هایی در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی وجود دارد، شکی  نیست اما به نظر می‌رسد دستهایی پشت این جریان است که سعی دارد دولت را تضعیف و له کند که البته تهدید امنیت ملی را به دنبال دارد و باید از آن اجتناب کرد تا مدیریت شود.

متاسفانه نقش صدا و سیما در ارتباط با دولت بیطرفانه نیست

وزیرعلوم دولت اصلاحات درباره صحبت‌های رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه اعتراض حق مردم است، بیان کرد: طبق قانون اساسی این حق را کلیت نظام باید به رسمیت بشناسد و در طرف مقابل، افراد معترض هم باید خواسته‌های خود را به دور از تخریب اموال عمومی، خشونت، هتک حرمت و توهین به مقدسات و هویت ملی کشورشان به صورت مدنی و آرام فریاد کنند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه موضع صدا و سیما نسبت به دولت، بیطرفانه نیست و تریبونی برای ترویج بی اعتمادی، افراطی‌گری علیه دولت بوده است، افزود: تحریکات و شعارهای مخالفان دولت در مشهد که از کنترل آنها خارج شد، جرقه‌ای برای شعله‌ور شدن اعتراضات سراسری ناشی از خشم‌های فروخفته مردم و احساس تحقیر جوانان در اثر بیکاری و فقر و فسادهای گسترده در ساختار کشور بود. 

نباید نسبت به ادامه آشوبگری و اختلال در زندگی مردم بی‌تفاوت بود

معین تاکید کرد: ما در این شرایط حساس و پرمخاطره منطقه‌ای نیازمند حفظ ثبات و امنیت، گفت ‌وگو و تفاهم ملی هستیم و در این مسیر هم دولت و مسئولان نظام و هم نخبگان کشور باید مشارکت کنند. نباید نسبت به ادامه آشوبگری و اختلال در زندگی مردم بی‌تفاوت بود.

خوشحالیم که جریان‌های سیاسی دیگر هم به این نتیجه رسیدند که باید گفت‌وگو انجام شود

وی در ادامه با اشاره به پیشنهاد گفت‌وگوی بین جریان‌ها از سوی اصولگرایان گفت: این پیشنهاد باهنر خوب است اما پیشنهاد جدیدی هم نیست چون اصلاح‌طلبان پیش‌تر این موضوع را مطرح کردند، مسئله گفت‌وگو، اعتمادسازی، بالا بردن سطح تحمل مخالف، همکاری و ارتباط بیشتر و به نوعی شکل‌گیری گفتمان مشارکت و تعاون در سطح ملی یک ضرورت است.

کشور بیش از هر زمانی به وحدت و تفاهم احتیاج دارد

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه این موضوع از مهمترین مواضع اصلاح‌طلبان از سال ۷۶ به بعد بوده است،‌ اظهارداشت: در هر مرحله بخشی از جامعه که اصلاح‌طلبان هستند، آمادگی خود را همواره اعلام کرده‌اند و خوشحالیم که در هرصورت سایر جناح‌های سیاسی هم به این نتیجه رسیدند که باید گفت‌‌وگو انجام شود؛  بله کشور ما در این مقطع خاص به لحاظ شرایط جهانی، منطقه‌ای و داخلی از نظر مسائل و مشکلات سیاسی – اجتماعی و مسائل معیشتی مردم بیش از هر زمانی به وحدت و تفاهم احتیاج دارد که حتی می‌تواند یک ضرورت حیاتی تلقی شود.

احتمال خطر وجود دارد که دوباره پوپولیست دیگری بیاید 

معین درباره اینکه چرا اصولگرایان از پیشنهاد گفت‌وگوی ملی استقبال نکردند و آیا می‌توان اینگونه برداشت کرد که ترس از  این دارند که بار دیگر فردی مانند احمدی‌نژاد از داخل آنها بیرون بیاید، بیان‌کرد: مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد!  بله این احتمال خطر وجود دارد که دوباره پوپولیست دیگری بیاید و سوار بر موج نارضایتی، احساسات و دچار عوام‌زدگی شده و بر کشوری که هنوز در حال آواربرداری از تخریب دولت گذشته است، مصیبت جدیدی وارد شود و زلزله سیاسی – اجتماعی جدیدی اتفاق افتد.

وی ادامه داد: احتمال دیگر این است که همه دلسوزان کشور از هر جناحی که باشند، منافع و امنیت ملی را در راس دغدغه‌های خود قرار دهند و این گفتمان ملی در جهت وحدت شکل گیرد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره رفتار اخیر احمدی‌نژاد بیان کرد: مواضع اخیر احمدی‌نژاد ادامه همان رفتارهای ناهنجار قبلی او است و اینگونه رفتار‌ها شاکله شخصیتی ایشان را تشکیل می‌دهد، مردم باید طرف خود را بشناسند که تا حدود زیادی می‌شناسند.

اصلاح‌طلبان برای انتخابات آینده گام سنجیده و واقع‌بینانه بردارند

معین درباره اینکه اصلاح‌طلبان برای انتخابات آینده باید چگونه گام بردارند، گفت: اصلاح‌طلبان برای انتخابات آینده باید گام‌های سنجیده و جدی و واقع بینانه‌ای بردارند. مسئولیت همه نخبگان کشور اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرای اصیل و دیگر گروه‌ها این‌است که بر پایه حفظ منافع ملی نسبت به جامعه خود ادای دین کنند.

وزیر علوم دولت اصلاحات ادامه داد: ادای دین نخبگان، بالا بردن سطح آگاهی مردم است. فرصت مغتنمی در عصر ارتباطات و شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی فراهم شده که بسیار مغتنم است و افراد تحصیل کرده و آگاه می‌توانند در حیطه تخصصی خود نسبت به جامعه آگاهی دهند. اگر مردم ما آگاه‌تر شوند و حقوق اساسی خود را بدانند، آن را از هر دولتی با هر خط سیاسی مطالبه خواهند کرد و این مهمترین تضمین برای تداوم نظام و پیشرفت کشور خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *