دادستان کل خبر داد: نقش برخی مقامات و فرزندانشان در قاچاق

 

شرق: قاضی منتظری، دادستان کل کشور، برای چندمین‌بار با حمله به قاچاق گسترده در کشور، این‌بار سهم‌بری برخی مسئولان و وابستگانشان را در روند قاچاق، زیر تیغ گرفت. حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری گفته: «برخی مقامات و کسانی که باید دلسوزانه در عرصه مبارزه با قاچاق فعال باشند، خودشان یا فرزندانشان یا کسانی که به آنها وابسته‌اند، به نحوی در قاچاق سهم دارند».

 

  انتقاد دوباره دادستان کل به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز
جالب آنکه او برای دومین‌بار پیاپی در یک سال، باز هم به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتقاد کرد و ناکارآمدی آن را به رخ کشید. منتظری در این همایش، از معرفی‌نکردن نماینده از سوی رئیس‌جمهور برای این ستاد انتقاد کرد و گفت دفتر و دستک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز موفق نبوده است. پیش‌تر انتقاد دادستان در تیر سال جاری، واکنش تند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به همراه داشت. ستاد در بیانیه‌ای نوشته بود: «کاش دادستان محترم قبل از اظهارنظر و ایراد سخن درباره موضوعی که اطلاع ندارند، حداقل از نمایندگی قوه قضائیه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از وضعیت مبارزه با قاچاق استفسار می‌کردند تا در قضاوت به اشتباه نیفتند که اشتباه دادستان بسی خطرناک است!». البته دادستانی این بیانیه را بی‌جواب نگذاشت و با تأکید بر لزوم بالابردن آستانه تحمل دستگاه‌ها در مواجهه با انتقادات، گفته به جای القای بی‌اطلاعی کافی ناظران، آمارهای دقیق را در اختیار عموم قرار دهید.منتظری که در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور سخن می‌گفت، به همین هم اکتفا نکرد و به حجم گسترده قاچاق رسمی از طریق گمرکات کشور هم انتقاد کرد. اشاره او به ماجرای هزارو ١٢٨ کانتینر قاچاقی است که سروصدای زیادی به راه انداخت و حتی توجیه وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس گمرک مبنی بر قدیمی‌بودن جریان هم، صداها را آرام نکرد.قاضی منتظری افزود: سال‌هاست استکبار جهانی و در رأس آن آمریکا یکی از راه‌های مبارزه با کشور را مبارزه اقتصادی از طریق تحریم انتخاب کرده‌اند تا به ارکان نظام آسیب جدی وارد کنند. آنها دیدند جنگ نظامی فایده‌ای ندارد و گروه‌هایی مثل داعش با وجود سه سال تلاش موفق نشدند و پوزه آنها به خاک مذلت کشیده شد. آنها وقتی از جنگ نظامی نتیجه نگرفتند، به سراغ اقتصاد و فرهنگ ما آمدند.
  برخی ناخواسته با منفعت‌طلبی‌، جاده‌صاف‌کن اهداف دشمن می‌شوند
دادستان کل کشور تصریح کرد: یکی از راه‌های ضربه‌زدن به کشور، آسیب‌زدن به پایه‌های اقتصاد مقاومتی و تعطیلی کارخانه‌ها و کارگاه‌هایی است که برای مردم اشتغال‌زا است. غرب با برنامه‌ریزی حساب‌شده در کانون‌های فکر و اندیشه کار می‌کند که یکی از این اقدامات قاچاق کالاست. ما همه کارها را متوجه دشمن نمی‌کنیم، آنها راه‌هایی را باز می‌کنند، نباید فراموش کنیم که نفوذی‌های آنها در کشور هم برنامه‌ها را تسهیل می‌کنند، برخی هم ناخواسته با منفعت‌طلبی‌ها و سودجویی‌ها جاده‌صاف‌کن اهداف و برنامه‌های دشمن می‌شوند.منتظری گفت: بحث مشکلات اقتصادی امروز در کشور ما یک امر پنهان و ناشناخته نیست، برخی به صراحت بیان می‌کنند کسانی که دست‌اندرکار مسائل کشور هستند، این موضوع را به صراحت می‌گویند. در برخی جلسات که شرکت می‌کنیم، شاهد این حقیقت تلخ هستیم و مبارزه با این مشکل راهکار دارد و هیچ مشکلی در نظام جمهوری اسلامی نیست که حل نشود.دادستان کل کشور گفت: مسئله مبارزه با قاچاق کالا و ارز را نباید کوچک بشماریم، قطعا ورود نیازمندی‌های مردم وقتی غیرقانونی صورت گیرد، می‌تواند به اقتصاد و اشتغال و سلامت بازار و بخش اداری آسیب بزند و باید تمام تلاش خود را به کار ببریم که این مشکل را به صفر یا به حداقل برسانیم.او ادامه داد: ما در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز با وجود تمام مراقبت‌هایی که می‌شود، شاهد ورود کالاهای قاچاق با حجم وسیع از مرزهای رسمی و غیررسمی کشور هستیم.منتظری گفت: افزایش کشفیات کالا حاکی از چیست؟ اینکه نگذاشتیم کالاها وارد بازار شود یا اینکه به میزان افزایش کشف افزایش ورودی هم داشته‌ایم؟ این دقیقا مثل مواد مخدر است و به‌هیچ‌عنوان خوشایند نیست. باید کاری کنیم که مبارزه به نحوی صورت گیرد که قاچاقچیان به خودشان اجازه تکرار حرکت خود را ندهند، اگر این‌گونه باشد، می‌توانیم بگوییم موفق بوده‌ایم.
  مبارزه با قاچاق کالا و ارز شوخی‌بردار نیست
او افزود: مسئله مبارزه با قاچاق کالا و ارز شوخی‌بردار نیست و اگر تمام توان خود را در این عرصه به کار ببریم، بزرگ‌ترین خدمت را به مردم کرده‌ایم و قطعا در این مسیر با کارشکنی‌هایی از سوی افرادی که منافع اقتصادی‌شان به خطر می‌افتد، مواجه می‌شوید.منتظری با بیان اینکه عناصر اصلی قاچاق کالا و ارز برای اینکه بتوانند به مقاصد شوم خود برسند، دست به چه کارهایی که نمی‌زنند، گفت: از آلوده‌کردن مقامات تصمیم‌گیرنده، نفوذ در سیستم، تا پاشیدن دانه برای اینکه عناصر مؤثر در مبارزه با قاچاق را گرفتار کنند، پس برای مبارزه با این امر هم باید خود را آماده کنیم. من به واقعیت ناگواری که در جامعه است، اشاره می‌کنم.او تصریح کرد: ما در یک تحلیل و بررسی ببینیم چرا موضوعی را که رهبری اکیدا روی آن دستور دادند و قوانین لازم را هم داریم، آمدند برای مبارزه با قاچاق مجموعه‌ای با عنوان ستاد مبارزه با قاچاق و دفتر و دستک هم برایش راه انداختند، اما موفق نبود. چرا با این اوصاف باید شاهد ورود این حجم از قاچاق حتی از طریق گمرکات رسمی باشیم.
  برخی مقامات یا خودشان در قاچاق سهم دارند یا فرزندان و  وابستگان‌شان
دادستان کل کشور گفت: وقتی ما می‌بینیم برخی از مقامات و کسانی که باید دلسوزانه در عرصه مبارزه با قاچاق فعال باشند خودشان یا به نحوی سهم دارند یا فرزندانشان یا کسانی که به آنها وابسته هستند. آن‌وقت چطور انتظار داریم مبارزه به نتیجه برسد.
  ستاد مبارزه با قاچاق کالا عملا به تعطیلی کشیده شد
وقتی از یک مقام مسئول به صراحت می‌شنوم که برخی دست‌اندرکاران دولتی نمی‌خواهند با قاچاق مبارزه جدی بشود، وقتی می‌بینیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عملا به تعطیلی کشیده شده است، چه می‌توان گفت؟
  بندر شهید رجایی از نظر کنترل تقریبا رهاست
منتظری ادامه داد: مرزهای آبی و زمینی و هوایی هرکدام به نوعی مشکل دارند، آیا اینها قابل‌کنترل و اصلاح نیست؟ بنده خودم رفتم و از نزدیک از بندر شهید رجایی دیدن کردم. نحوه ورود و کنترل دستگاه‌های کنترل‌کننده را دیدم و جلساتی با مسئولان امر گذاشتیم، برگشتم تهران، ایام تعطیلات نوروز بود. سه روز بعد برای تبریک سال نو رفتیم پیش رئیس‌جمهور و گفتم که بندر شهید رجایی را دیدم و در یک جمله بگویم که از لحاظ کنترل و ورود کالای قاچاق تقریبا رهاست.
  عبور ٩٠درصدی کانتینرها از گمرکات بدون کنترل
او ادامه داد: من به‌صورت رندومی یک هفته، روزهایش را دیدم، بین دوهزارو ۵٠٠ تا سه‌هزار کانتینر جابه‌جا می‌شد. کلا دو دستگاه ایکس‌ری داشتند، گفتم این دو دستگاه چقدر کار می‌کند، گفتند از هفت صبح تا ١٢ شب. حساب کردیم هر دستگاهی حداکثر ١٠درصد کانتینرهایی را که خارج می‌شود، رصد می‌کند.
دادستان کل کشور گفت: یک آقایی چندی قبل در صداوسیما گفت ما دستگاهی آوردیم که می‌تواند با سرعت کنترل کند، ما مأموریتی داشتیم، به یکی از همکاران گفتیم برو این را بررسی کن، رفت گفت تازه داشتند مقدمات نصب این دستگاه را انجام می‌دادند و گویا تازه یک هفته است که راه‌اندازی شده است و این سهل‌انگاری‌ها و کم‌کاری‌ها را در امر مبارزه با قاچاق کالا داریم و یک دستگاه به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *