مطهری خطاب به احمدی‌نژاد: آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا

 

شرق: انتقاد از سومین نامه احمدی‌نژاد، با چهره‌های سیاسی شروع شد و دیروز به نهادهای بالاتر هم رسید. مجمع تشخیص مصحلت نظام و قوه‌قضائیه هم در‌ مقام پاسخگویی برآمدند. علاوه بر آن علی مطهری هم با انتشار یادداشتی در ایسنا خطاب به احمدی‌نژاد گفته: «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا»
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرازهایی از نامه احمدی‌نژاد نوشته است چند نکته قابل‌ذکر است: «الف- برای محدود‌شدن اختیارات رهبری نیاز به تغییر قانون اساسی است که البته در نامه آقای احمدی‌نژاد هم به آن اشاره شده است. ب- اصلاح دفتر مقام رهبری – که ظاهرا مقصود آقای احمدی‌نژاد کوچک‌شدن آن است – مربوط به خود مقام‌رهبری و مجلس خبرگان رهبری است. ج- درخواست برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس بدون‌مهندسی شورای‌نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی، مفهوم مخالف آن، این است که در انتخابات‌های اخیر، خصوصا در سال‌های ۸۴ و ۸۸ که آقای احمدی‌نژاد در متن قضایا بوده است، مهندسی شورای نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی وجود داشته است. سؤال این است که اگر چنین چیزی واقعیت دارد، چرا ایشان در همان زمان این موضوع را اعلام نکردند؟ آیا اعلام امروز ایشان به معنی تهدید قوه‌قضائیه نیست که مثلا اگر بقایی و سایر دوستان را مجازات کنید یا پرونده‌های خود من را به جریان بیندازید، حقایقی را افشا خواهم کرد تا قوه‌قضائیه منصرف شود؟ د-تعیین و معرفی مرجعی مستقل برای رسیدگی به شکایات مردم از قوه‌قضائیه نیز نیازمند تغییر قانون اساسی است. هـ- درخواست آزادی زندانیان سیاسی و سخت‌نگرفتن به منتقدان نیز چیزی است که بسیاری از مصلحان جامعه بارها اعلام کرده‌اند و البته آقای احمدی‌نژاد هم حق دارد آن را اعلام کند اما باید بداند که بسیاری از زندانیان سیاسی به خاطر حوادث سال ۸۸ و پس از آن زندانی شده‌اند؛ حوادثی که آقای احمدی‌نژاد سلسله‌جنبان آن بود. در مجموع به آقای احمدی‌نژاد باید گفت بسیاری از پیشنهادهای شما درست است اما بهتر آن بود که اینها را در زمان صدارت خود و لااقل قبل از بازداشت دوستانتان و مطرح‌شدن پرونده‌های خودتان می‌گفتید تا شائبه «کلمه حق یراد بها الباطل» در اذهان تداعی نشود و خلاصه به قول شاعر: آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا».
انتقاد  رضایی
روز گذشته محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با انتقاد از رفتارها و سخنانی که از سوی برخی مسئولان و چهره‌های سیاسی در فضای جامعه ابراز می‌شود‌، گفت: «متأسفانه برخی مواقع شاهد رفتارهایی خارج از چارچوب دین و قانون از کسانی هستیم که در کشور مسئولیت و اختیارات داشته یا دارند. کسانی که می‌بایست پاسخگوی عملکرد و تصمیمات خود در قبال مردم و کشور و نظام باشند، مطالبی را مطرح می‌کنند که خوراک تبلیغی دشمنان و رسانه‌های معاند بیگانه را فراهم می‌کند».
 محمود احمدی‌نژاد نامه‌هایش را با عنوان «خادم ملت» امضا می‌کند و منتقدانش گاه با همین عنوان به او کنایه می‌زنند.  دیروز هم جعفری‌دولت‌آبادی با اشاره به اینکه ملت خادمان خود را تشخیص خواهد داد، گفته است: «این هجمه‌ها را باید ناشی از اقدام دستگاه قضائی در عمل به وظایف خود در تعقیب مفسدان اقتصادی دانست. آنها فهمیده‌اند که دستگاه قضائی روز‌به‌روز به آنها نزدیک‌تر می‌شود و لذا هجمه‌ها روز‌به‌روز شدت می‌گیرد و جالب اینکه حملات آنها به دستگاه قضائی، همگام با هجمه‌های دشمنان خارج‌نشین بر قوه‌قضائیه است. کسانی که خود مسبب مشکلات کشور محسوب می‌شوند، امروز که برخی متهمان تحت‌تعقیب قانونی قرار گرفتند، در مقام دایه مهربان‌تر از مادر هجمه‌های خود را به دستگاه قضائی تشدید کرده‌اند».
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان البته شاید نخستین مقام رسمی‌ای بود که به‌طور مشخص به یکی از فرازهای نامه احمدی‌نژاد پاسخ داد؛ آنجا که شورای نگهبان را متهم به مهندسی انتخابات کرده بود. او در کانال تلگرامی‌اش نوشت: «ظاهرا دوشنبه ٢۵ خرداد ٨٨ بعدازظهر از دفتر رئیس‌جمهور وقت اطلاع دادند که آقای رئیس‌جمهور ساعت ٢١:٣٠ منتظر شماست. تعجب کردم چون ارتباط و رفت‌وآمدی نداشتم. سؤال کردم از دفتر ایشان بپرسند موضوع چیست؟ پاسخ این بود که برخی مسائل روز… به همراه رئیس‌جمهور به یکی از اتاق‌ها رفتیم. بعد از تعارفات گفت چرا نتیجه انتخابات را اعلام نمی‌کنید؟ – منظور اعلام صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان بود- گفتم هنوز شکایت‌ها بررسی نشده است و در زمان دریافت و بررسی شکایات هستیم. قطعا بعد از بررسی شکایات، نتیجه نهایی اعلام خواهد شد. اصرار از ایشان که نتیجه را زودتر اعلام کنید و مقاومت از سوی من مبنی بر اینکه تا زمانی که شکایات رسیدگی نشود، امکان اعلام صحت انتخابات نیست. البته موضوع دیگری نیز مطرح شد که فعلا از حوصله این متن خارج است. یاد‌آوری این نکته ضروری است که این نظر از سوی سایر اعضای محترم شورا نه‌تنها مورد قبول واقع نگردید، بلکه مهلت قانونی رسیدگی به شکایات با موافقت رهبر معظم انقلاب تمدید هم شد». کدخدایی در ادامه نوشت:«حالا باید دید چه کسانی دنبال مهندسی انتخابات بودند؟ شورای نگهبان یا مهندسی در کسوت مقام اجرائی؟».

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *