این کتاب، برگرفتی است از مجموعه شش جلدی و ششهزار صفحهای «هفتاد سال برنامهریزی توسعه در ایران» که شامل ٢٠٢ گزارش و مقاله علمی-پژوهشی است؛ مجموعهای که همه سیاستگذاران و مدیران (لااقل تا رده مدیر کلی) و کارآفرینان لازم است بخوانند تا متوجه شوند چرا راهبرد توسعه نداریم و علت ناکامی برنامهریزی در ایران چیست. مهمتر از آن، یافتن راه حل و نقطه عزیمت است به اعتقاد من کشور ما در زمره اولین کشورهایی است که برنامهریزی توسعه را شروع کرده است؛ حتی در بین کشورهای در حال توسعه، اولین بوده اما چرا هفتاد سال برنامهریزی توسعه ناکام بوده است؟ کجا را درست کنیم تا کامیاب شویم؟
برای خرید کتاب لطفا با شماره تلفن همراه ۰۹۱۲۷۲۹۷۴۵۰ و شماره ثابت ۸۸۸۰۲۴۷۶ پژوهشکده مطالعات راهبردی تماس حاصل فرمائید
حسین انتظامی
زندگینامه
حسین انتظامی متولد دهم اردیبهشت ماه ۱۳۴۶ در شهر مشهد است. او دانش آموخته مقطع کارشناسی رشته مهندسی شیمی با گرایش صنایع پالایش از دانشگاه تهران است. انتظامی مقطع کارشناسی ارشد خود را در دو رشته مهندسی فرآیند در دانشگاه صنعتی شریف و همچنین مهندسی شیمی گرایش انرژی در دانشگاه آزاد ادامه داد و پس از آن در اوایل دهه ۸۰ وی تحصیل در مقطع دکتری را در دانشگاه عالی دفاع ملی آغاز کرد و در رشته مدیریت استراتژیک از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
فعالیت رسانه ای
انتظامی که سابقه فعالیت رسانهای نیز دارد، از سال ۱۳۶۸ به عنوان مدیر دفتر روزنامه قدس در تهران فعالیت خود را آغاز کرد؛ او بین سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ به عنوان جوانترین مدیرکل حوزه فرهنگی کشور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده دار مدیریت اداره کل مطبوعات داخلی بود.
از دیگر سوابق انتظامی میتوان به ریاست او بر ستاد جشنواره مطبوعات اشاره کرد که در سال ۱۳۷۶ عهده دار آن شد.
انتظامی از سال ۱۳۷۶ تا سال ۱۳۷۹ در گروه نشریات ابرار به عنوان قائم مقام و سردبیر ارشد فعالیت کرد و در سال ۱۳۷۸ به عنوان رئیس کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد منصوب شد.
روزنامه جام جم
انتظامی را میتوان پایه گذار و موسس روزنامه جام جم در سال ۱۳۷۹ دانست که از مهمترین فعالیتهای کارنامهی مطبوعاتی انتظامی به شمار میآید. او به عنوان مدیرعامل موسسه، مدیرمسئول و سردبیر روزنامه جام جم؛ نشریهای فرهنگی اجتماعی را پایهگذاری کرد. تاسیس اولین سایت آنلاین یک روزنامه یعنی سایت جام جم آنلاین یکی دیگر از فعالیتهای مهم و رسانهای او در طول سالهای گذشته است.
مدیریت مطبوعاتی حسین انتظامی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ در روزنامه همشهری به عنوان مدیرعامل موسسه همشهری و مدیرمسئول روزنامه ادامه پیدا کرد. تاسیس سایت همشهری آنلاین در مرداد ۸۵ و همچنین چاپ روزنامه همشهری عصر از جمله اقدامات وی در این موسسه مطبوعاتی بزرگ بود.
فعالیت سیاسی
حسین انتظامی مدتی را نیز در نیمه اول دهه ۸۰ به عنوان سخنگوی شورای عالی امنیت ملی فعالیت کرد و بین سالهای ۱۳۸۷ تا ۹۲ رئیس شورای سیاستگذاری گروه رسانهای خبر، بزرگترین بنگاه مطبوعاتی خصوصی کشور شد.
انتظامی از سال ۱۳۸۳ و در ۷ دوره متوالی نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات بوده است؛ فردی که با بیش از ۲۵ سال سابقه روزنامهنگاری و مدیریت مطبوعاتی، در دولت یازدهم به عنوان معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به کار شد.
سرپرست سازمان سینمایی
اواخر آبان ماه سال ۱۳۹۷ و از سوی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سرپرست سازمان سینمایی ایران انتخاب شد. انتظامی در مورد این موضوع در حساب توئیتری خود نوشت: «شفافیتی که در معاونت مطبوعاتی دولت یازدهم کلید زده شد با قدرت و جامعیت بیشتری در سازمان سینمایی ادامه مییابد.»
تألیفات
روایت رویت (سفرنامه آموزشی عمره)، روزنامه نگاری و روزنامه داری، مدیریت مطبوعاتی (تاملی در اقتصاد و سازمان مطبوعات)، نقطه؛ مجموعه مقالات در باره روزنامه نگاری و مدیریت رسانه، ناوبری وب؛ یافتههای عملی در روزنامهنگاری آنلاین و مدیریت داده، ژئوپلیتیک علم و پاپاراتزی نیستم از جمله تألیفات او در سالهای اخیر است.