امضای ۳۴ توافقنامه راهبردی میان چین و عربستان در سفر «شی» به ریاض

سرویس خارجی: «شی جین پینگ»، رئیس جمهوری چین در سفری چهار روزه و مهم با هدف آغاز فصل نوینی از مناسبات این کشور با اعراب منطقه و تقویت روابط و افزایش نفوذ رو به رشد خود در کشورهای عربی، به عربستان رفت ؛ سفری تاریخی که ما حصل آن امضای دهها سند همکاری راهبردی و استراتژیک در تمامی زمینه ها با سعودی ها از جمله ۳۴ توافقنامه تجاری و سرمایه گذاری بود.

همزمان با سفر «شی جین پینگ»، رئیس جمهوری چین به ریاض که به دعوت «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان سعودی صورت گرفت، خبرگزاری رسمی عربستان (واس) در گزارشی از امضای دهها قرارداد مهم و راهبردی میان دو کشور در زمینه های مختلف از جمله ۳۴ توافقنامه تجاری خبر داد.

بر اساس این گزارش، «شی جین پینگ» در شهر ریاض با «خالد بن عبدالعزیز الفالح»، وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودی دیدار و گفتگو کرد و در این دیدار توافق ها و قراردادهای مهمی در تمامی بخش ها از جمله سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی سبز، هیدروژن سبز، سیستم‌های فتوولتائیک‌ خورشیدی، فناوری اطلاعات، خدمات ابری، حمل‌ونقل، لجستیک، صنایع پزشکی، مسکن و کارخانه‌های ساختمانی میان دو کشور به امضا رسید.

رئیس جمهوری چین همچنین ضمن دیدار و گفتگوهای جداگانه با رهبران و مقامات کشورهای عربی دعوت شده به عربستان، در اجلاس «سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و چین» و همچنین اجلاس «سران کشورهای عربی و چین» شرکت

کرد.

وی در دیدار با شاه سعودی تأکید کرد: عربستان یک قدرت مهم در جهان چند قطبی است و چین برای تقویت همکاری و روابط استراتژیک با ریاض تلاش می‌کند. «شی جین پینگ» افزود: همکاری میان چین و عربستان ابعاد گسترده‌ای دارد و پکن اهمیت زیادی برای تقویت شراکت استراتژیک و فراگیر با ریاض قائل است.رئیس جمهوری چین همچنین در مصاحبه با روزنامه «الریاض» گفت: سفر من به عربستان مرحله جدیدی از روابط با جهان عربی را آغاز خواهد کرد و چین بزرگترین شریک تجاری شورای همکاری خلیج فارس و بزرگترین وارد کننده تولیدات این کشورها باقی خواهد ماند. «شی جین پینگ» ، چین را دوست خوب و شریک استراتژیک عربستان دانست.

در این حال، یک منبع آگاه به شبکه آمریکایی «سی ان ان» اعلام کرد: رهبران و سران ۱۴ کشور عربی از جمله عراق، مصر و سودان در نشست مشترک با رئیس جمهوری چین در ریاض حضور یافتند و این اجلاس، نقطه عطفی مهم در روابط کشورهای عربی با چین محسوب می‌شود.در همین حال،رهبران چین و عربستان سعودی بعد از نشستی در ریاض، بیانیه مشترکی صادر کردند که در آن علاوه بر تاکید بر تقویت روابط دوجانبه و امضای یادداشت تفاهم‌ها و توافقنامه‌ها بین طرفین، به مسائل منطقه‌ای و جهانی از جمله برنامه هسته‌ای کشورمان نیز پرداخته شده است. در بخشی از این بیانیه مشترک، دو طرف بدون اشاره به کارشکنی‌های غرب در زمینه احیای مذاکرات هسته‌ای، بر لزوم تقویت همکاری‌های مشترک پکن و ریاض برای تضمین صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرده اند.چین و عربستان همچنین در این بیانیه از ایران خواستند تا با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند و به معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای پایبند باشد. آنها در بخش دیگری از بیانیه خود بر اهمیت احترام ایران به اصول حسن همجواری و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها تاکید کردند. تحولات فلسطین، سوریه، عراق، یمن، افغانستان و اوکراین از دیگر پرونده‌هایی بود که چین و عربستان در بیانیه مشترک خود به آن اشاره کردند.شنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۱ روزنامه اطلاعات

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *